Konu
:
Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan )
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan )
Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan )
1 kg
kemikleri çıkarılmış tavuk budu
2 çorba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ
2 diş sarmısak
1 adet kak tarçın
1/2 tatlı kaşığı tane kakule
1 çorba kaşığı garam masala
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 baş soğan
3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
250 ml
tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
250 ml
krem
1 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı veya maydanoz
karabiber
tuz
Tavuk etlerini 3 cm
lik küpler halinde kesin
Soğanları çok ince kıyın
Sarımsakları dövün
Tane kakulelerin tohumlarını çıkarın
Tavada tereyağını eritin
İçine dövülmüş sarımsağı, kak tarçını, kakule tohumlarını ve garam masalayı koyarak 1 dakika
orta
ateşte karıştırarak kavurun
Susamı, haşhaş tohumunu ve rezeneyi üstlerine ilave edip yarım dakika daha hep birlikte kavurun
Ateşi kısın ve tavaya kıyılmış soğanları ekleyip 10 dakika, soğanlar altın rengi alıncaya kadar çevirin
Balti masala ezmesini tavuk etleri ile birlikte tavaya soğanların üzerine ekleyerek 5 dakika daha, zaman zaman karıştırarak etler altın rengi alıncaya kadar kavurun
Ateşi biraz daha kısın ve tavaya sıcak tavuk suyunu ilave edin
Tavanın kapağını kapatıp 20 dakika hafif ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakın
20 dakika sonra içine kremi eklevin ve arada sırada karıştırarak 10 dakika daha pişirin
Yemeğiniz pişince içine taze kişniş yapraklarını atın
Tuzunu ve karabiberini ilave edin
Sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul