Konu
:
Alabalık Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Tava Tarifi
ALABALIK TAVA
GEREKLİ MALZEME:
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
YAPILISI:
Alabalıkların yüzgeçleri kesilip içi çıkarılır ve solungaçları çekilerek alınır
İyice temizlenene kadar yıkanarak süzülür
Kağıt peçete veya temiz bir bezle balıkların suyu alınır
Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır
Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla unlarından kurtarılır
Tava iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur
4-5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 4-5 dakika daha kızartılır
Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır
Tabağın kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limonun suyu ilave edilir
Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul