Konu
:
Sığır Biftek Izgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Biftek İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Biftek İzgara Tarifi
Sığır biftek ızgara
tarifi
Biftek, sığırın "kotundan ya da filesinden oluşur
Kot, sığırın omuzundaki sırt kemiğiyle kaburgalara bağlı etlerdir
3 ya da 4 santim genişliğinde olan bifteği tokmakla yassıtıp toparlak bir şekil veriniz
Daha yumuşak olması için iyice dövüp zeytinyağı koyarak tabağa bastırınız
Sonra tuz ve biberleyip ızgaraya koyup kızgın ateşe sürünüz
Pek karıştırmayıp yalnız bir kez çeviriniz
Çünkü etin en iyi noktasında kabarcıklar meydana geleceğinden bir kez çevirmek yeterlidir
Pişince yemek tabağına çekip üzerine taze tereyağı parçaları serpiştiriniz
Sonra tavada kızartılmış patatesleri garni yapıp servis yapınız
Not: Nohut Bastı ya da mevcut bulunan sebze bastılarından uygun biri tabağa garni edilirse de olur
Bifteğin diğer yemekleri bu filenin aynıdır
Bu salçalar ve garnitürlerle çeşitlenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul