Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi



Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi

Malzemesi
1 bütün tavuk
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Tavuğun derisini çıkarıp iri parçalara ayırın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar haşlayın
Yoğurdu derin bir kaseye alın Domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın
Tavuk parçalarını fırın kalıbına yerleştirin Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Not: Tavuğun nar gibi kızarmasını istiyorsanız, fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine birkaç damla buz gibi soğuk su serpip tekrar fırına verin Bu yöntemi fırında kızarttığınız etlere de uygulayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla