Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeli Kefal Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Kefal Tarifi



Fırında Sebzeli Kefal Tarifi

4 küçük kefal balığı (kafalarıyla beraber temizlenmiş)
1/4 su bardağı + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy soğan (ince halka halka doğranmış)
3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanarak, dilim dilim doğranmış)
1 havuç (kabuğu kazınıp şeritler halinde kesilmiş)
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 limon (ince ince dilimlenmiş)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 °C) getirip ısıtınız Bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla büyük ve yayvan bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız
Balıkları musluğun altında iyice yıkayıp kağıt peçetelerle kuruladıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz Keskin bir bıçakla balıkların üstünde enlemesine 3 paralel yarık yapıp bir kenara bırakınız
Halka soğanların yarısını tepsiye döşeyip üstüne domates ve havuçları yaydıktan sonra, kalan soğan halkalarını döşeyiniz
Balıkları sebzelerin üstüne yerleştirerek, kalan 1/4 su bardağı yağı ve balık suyunu dökünüz
Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu, biberi ve kekiği serpip üstüne limon dilimlerini diziniz Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp fırının orta katında 35 dakika pişiriniz
Alüminyum kağıdı çıkarıp arasıra kaşıkla suyundan üstüne dökerek, 15 dakika daha pişiriniz (Çatal batırıldığında balık kolaylıkla dağılmalıdır)
Yemeği fırından çıkarıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla