Konu
:
Sığır Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Yahni Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Yahni Tarifi
Sığır yahni tarifi
Sığır butundan yağsız ve kemiksiz 1 kilogram parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayıp bir tencereye koyunuz
Üzerine 1-2 soğan çentip bir kaşık tereyağı ilâvesiyle kuvvetli ateş üstünde tahta kaşıkla çeviriniz
Rengi dönmeye yüz tutunca bir kaşık un serpip pembe renk alıncaya kadar kızartınız
Bundan sonra etlerle beraber oluncaya kadar su, 5-6 kıyılmış sarımsak, bir çimdik baharat ve tuz ilâvesiyle kapayıp orta ateşe sürünüz
İyice pişince ince kıyılmış maydanoz serpip 1 dakika çevirip indiriniz
Not: Et yağsız olduğu için tereyağı ilâvesiyle kızartmak ister
Pekâlâ etin yağlısını kullansak olmaz mı? Sorusu sorulursa olmaz yanıtı verilir
Nedeni şudur: Sığır eti yağı tereyağı gibi değildir; serttir, çabuk donar ve katı salçayı karıştırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul