Konu
:
Gerdaniye Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gerdaniye Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gerdaniye Kebabı Tarifi
Gerdaniye Kebabı Tarifi
1
5 Kg
Kuzu Gerdani
2 Adet Kuru Soğan
3 Adet Sivri Biber
15 Adet Mürdüm Eriği
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Tuz
Karabiber
Kekik
Yemeğimize başlamadan önce eriklerimizi sıcak suda yarım saat bekletelim
İlk iş yemeklik kuru soğanlarımızı doğrayarak yağda kavuralım
İnce doğranmış sivri biberleri içine katalım
Yıkayıp süzdüğümüz kuzu gerdanlarını ekleyelim 4-5 dakika, suyunu çekene kadar kavuralım
Daha sonra salçayı ve suyunu ilave edelim
Yarım saat önceden yıkayıp sıcak suda beklettiğiniz erikleri (mürdüm eriği yerine kurutulmuş ekşi erik de tercih edebilirsiniz) ilave edelim
Toz şekeri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyerek etler istediğimiz yumuşaklığa erişinceye kadar pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul