Konu
:
Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç )
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç )
Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç )
500 gr
kalamar veya dondurulmuş kalamar
1,5 kg
patates
100 ml
zeytinyağı
3 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
1/2 su bardağı galeta unu
30 gr
tereyağı
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz
Kalamarları yıkayın
2 cm
kalınlığında halkalar halinde kesin
Patatesleri soyun ince yuvarlak dilimler halinde kesin
Maydanozları ince ince kıyın
Sarımsakları dövün
Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun
Üzerine patateslerin yarısını dizin
Patateslerin üzerine kalamarları yayın
Kalamarların üzerine kıyılmış maydanozların yarısını, tuzu, karabiberi ve Vegeta'yı serpin
Tekrar kalan patatesleri üzerine düzgünce dizin
Kalan zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları ilave edin ve patateslerin üzerine gezdirin
Biraz daha tuz ve karabiber serpin
Fırın kabının üstünü bir kapakla veya alüminyum kağıtla kapatarak önceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin
Yemeğin pişmesinden 5 dakika önce küçük bir tavada tereyağını kızdırın
İçine galeta ununu atıp karıştırarak, galeta unu altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun ve bir tabağa yağı ile birlikte boşaltın
Yemeğiniz pişince fırından çıkarın, hazırlamış olduğunuz tereyağlı galeta ununu bol olarak üzerine serpin
Kızdırdığınız fırın ızgarasının altına koyarak, galeta unu kızarıp, patateslerin uçları yer yer hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın
Yemeği servis yaparken üzerine kalan kıyılmış maydanozları serpin ve içinde piştiği kaptan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul