Konu
:
Kibe Tarifi ( Mardin )
Yalnız Mesajı Göster
Kibe Tarifi ( Mardin )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kibe Tarifi ( Mardin )
Kibe Tarifi ( Mardin )
İşkembe Dolması
MALZEMELER:
2 kg kuzu etinden elle doğranmış et (kuzu kol ve pirzola kapağından)
750 gram iri bulgur (ıhşene)
250 gram iri dövme (ıtşişe)
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tuz
7 kuzu işkembe
HAZIRLANIŞI:
İşkembeler yıkanır, temizlenir
Dolmanın içini hazırlamak için bulgur ve dövme yıkanır
Daha önceden
küçük
parçalar halinde doğranmış ete, sırasıyla bulgur, dövme ve baharatlar katılarak tuz eklenir
Bir bardak su ile karıştırılır
İşkembe orta büyüklükte ve düzgün şekillerde parçalar halinde kesilir
Bir tarafı açık bırakılarak kese şeklinde üç tarafı dikilir
Üç tarafı dikilip hazırlanmış işkembelerin yarısına kadar iç doldurulur
Açık bırakılmış kenarı da dikilerek kapatılır
Tencerenin dibine altı tutmasın diye kemik parçaları dizilir
Daha sonra işkembeler düzeltilerek tencereye yerleştirilir
Üzerini örtüp üç parmak geçecek şekilde su ilave edilir
Pişmeye bırakılır
Bir buçuk saat sonra altı kapatılıp işkembeler tek tek düzeltilip çatalla delinir ve başka bir tencereye aktarılır
Bir saat daha pişirilip ocaktan alınır
Servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul