Konu
:
Dana Bud Fırın Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Bud Fırın Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Bud Fırın Kızartması Tarifi
Dana bud fırın kızartması tarifi
Dana budunun yumurta tarafından 1 kiloluk bir parça alınız
Üzerinden deri ve sinirlerini çıkarınız, düzgünce bir şekil veriniz
Tuzlayınız, biberleyiniz
Eti alabilecek sahan ya da tepsinin içine, yuvarlak doğranmış 2 havuçla 2 soğanı yayınız
Budu üzerine yatırınız, üstüne 1-2 kaşık tereyağı sürünüz
Bir buçuk kepçe su, ya da etsuyunu tepsinin kenarından dökünüz
Sonra fırına koyunuz, arasıra tahta kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine sulaya sulaya iki saatte pişiriniz
Fırından çıkardıktan sonra da suyu süzünüz
Tekrar üzerinden gezdiriniz, yanına Patates Püresi ilâve ediniz
Not: Kızartmadan süzdüğünüz su ile ıspanak, patates ve başka püre yaparak kızartmaya garnitür olarak kullanabilirsiniz, ya da bu suyu karıştırarak Domates Salçası koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul