Konu
:
Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )
Kızartma İçli Köfte Tarifi ( Irok ) (Mardin )
60 köfte için MALZEMELER:
1 kg ince bulgur
500 gram çiğköftelik dana eti (ismeyt)
500 gram kıyma
3 yumurta
50 gram kişniş
50 gram margarin
4 adet soğan (orta büyüklükte)
1 demet maydanoz
1 demet tere
Kabartma tozu
Zeytinyağı
İÇ HAZIRLAMA: İnce ince doğranan soğanlar ve kıyma, margarinle beş dakika kavrulur ve ateşten alınır, ince kıyılmış maydanozlar eklenip karıştırılır
HAMUR HAZIRLAMA: ince bulgura biraz su serpilir ve bekletilir
Dana eti dövülerek çiğköftelik hale getirilir
Bulgura eklenir ve iyice yoğrulur
Et
ve bulgur bir hamur haline geldikten sonra kişniş, yumurta ve kabartma tozu da eklenip biraz daha yoğrulur
Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Her parça elle yumurta şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır
İki el arasında, tam ay biçiminde düzgün bir şekil verilir ve kızartılır
Tere ile servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul