Yalnız Mesajı Göster

Mardin Fırın Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Fırın Kebabı Tarifi



4 adet patlıcan

1 kg patates

500 gr kuşbaşı kuzu eti

Yarım kg domates

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar baharat (isteğe göre)

Önce patlıcanlar ve patates soyularak küp biçiminde doğranır Daha sonra küp biçiminde doğranmış patlıcanlar daha önceden ısıtılmış yağda kızartılır Daha sonra aynı işlem patates içinde uygulanır Kızartılmış patates ve patlıcanlar fırın tepsisine eşit biçimde yayılır Daha sonra domatesler yıkandıktan sonra rendelenir Rendelenen domatesler ayrı bir kap içerisinde bekletilirDaha sonra da tepsiye yayılmış durumda olan patlıcan ve patatese yeteri kadar tuz ve baharat ilave edilerek rendelenmiş domates ve kuşbaşı et ilave edilir Tepsi fırına verilir Yaklaşık 15-20 dakika fırında kaldıktan sonra afiyetle yenir

Alıntı Yaparak Cevapla