Konu
:
Mardin Fırın Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Fırın Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Fırın Kebabı Tarifi
4 adet patlıcan
1 kg patates
500 gr kuşbaşı kuzu eti
Yarım kg domates
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar baharat (isteğe göre)
Önce patlıcanlar ve patates soyularak küp biçiminde doğranır
Daha sonra küp biçiminde doğranmış patlıcanlar daha önceden ısıtılmış yağda kızartılır
Daha sonra aynı işlem patates içinde uygulanır
Kızartılmış patates ve patlıcanlar fırın tepsisine eşit biçimde yayılır
Daha sonra domatesler yıkandıktan sonra rendelenir
Rendelenen domatesler ayrı bir kap içerisinde bekletilir
Daha sonra da tepsiye yayılmış durumda olan patlıcan ve patatese yeteri kadar tuz ve baharat ilave edilerek rendelenmiş domates ve kuşbaşı et ilave edilir
Tepsi fırına verilir
Yaklaşık 15-20 dakika fırında kaldıktan sonra afiyetle yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul