Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi





SebzeLi Kuzu HaşLama Tarifi

Malzemeler:
1 kg dilimlenmiş kuzu budu
1 adet kuru soğan
6 adet patates
3 adet havuç
3 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
iri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave edin Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun Buhar çıktıktan sonra 25-30 dk pişirin Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarımsakları karıştırın Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla