Konu
:
Kuzu Mesire Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Mesire Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Mesire Güveci Tarifi
Kuzu Mesire Güveci Tarifi
1 kilo kuzu eti (kemiksiz böbrek yatağı veya kol)
4 adet iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 bağ dereotunun yaprakları
1 kahve fincanı biberiye
2 diş piyaz doğranmış sarımsak
16 adet taze patates
16 adet yeşil soğan
4 adet sivribiber
1) Malzemeyi alacak güveci tamamen yağlayınız
Etleri bir tepsiye koyunuz
2) Patatesleri hazırlayınız
Yalnız, bütün bırakınız
3) Yeşil taze soğanların başını kesip, yeşil kısmının yarısını keserek soyunuz ve 3'e bölünüz
4) Sivribiberlerin saplarını kesip 3'e bölünüz
5) Domatesleri hazırlayınız
6) Patatesleri ve soğanları yıkanmış, susuz olarak etin üzerine ilâve ediniz
7) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ettikten sonra yağı eritip üzerine
8) Güvecin üzerinden yarısına kadar sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıdı kapayıp bir sicimle sıkıca bağlayınız
Bağladıktan sonra fırına sürünüz
9) Kâğıdın üstten yanmaması için varsa 1 adet yaldız kâğıdı, yoksa kapak kapatıp 2,5 saat pişirip hemen servis yapınız
Not: Taze patates bulunmadığı zaman 4 adet orta boy patates; taze soğan bulamazsanız arpacık soğanı koyunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul