Konu
:
Güveçte Kırlangıç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kırlangıç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kırlangıç Tarifi
Güveçte Kırlangıç Tarifi
1 kg kırlangıç balığı (derisi soyulup dilimlenmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan (kalınca doğranıp halkalara ayrılmış)
4 domates (enlemesine dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon (ince dilimlenmiş)
6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 su bardağı balık suyu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Orta boy bir tavada zeytinyağı kızdırıp soğanları ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz
Domatesleri katıp 5 dakika daha pişiriniz
Tavayı ateşten alıp karışımın yarısını bir güvece aktarınız
Balıkları üstüne yerleştirip tuz ve biberi serpiniz
Tavada kalan domates ve soğan karışımmı kaşıkla güveçteki balıkların üstüne döşeyip limon dilimleri ve zeytinlerle süsleyiniz
Maydanozu serpip üstüne balık suyunu dökünüz
Güvecin üstünü örtüp fırında 30-40 dakika, çatalla batırıldığında balıklar rahatça dağılacak hale gelene kadar pişiriniz
Yemeğinizi sıcak olarak güvecinde servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul