Yalnız Mesajı Göster

Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )



Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )

Et az yağlı erkeç veya koyun etidir Böbrek yatağından olur Soğan,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur Ağzı kağıtla kapatılır İple bağlanır Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur 3-4saatte pişer Ara sıra ele alınır Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır İçine hiç su konmaz Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir

Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşaklı çömlek derler Bunların iki saplısında yoğurt mayalar Bunun adı da çömlek yoğurdudur Tek saplısında da et pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla