Konu
:
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Yalnız Mesajı Göster
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Et az yağlı erkeç veya koyun etidir
Böbrek yatağından olur
Soğan
,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur
Ağzı kağıtla kapatılır
İple bağlanır
Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur
3-4saatte pişer
Ara sıra ele alınır
Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır
İçine hiç su konmaz
Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir
Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur
Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir
Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşaklı çömlek derler
Bunların iki saplısında yoğurt mayalar
Bunun adı da çömlek yoğurdudur
Tek saplısında da et pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul