Yalnız Mesajı Göster

Marullu Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marullu Kuzu Kapama Tarifi



Marullu Kuzu Kapama Tarifi

1 kilo kuzu eti (böbrek yatağı veya kol, 5 parça)

1 tatlı kaşığı tuz

Az karabiber

3 su bardağı et suyu (yoksa su)

5 bağ yeşil taze soğan (25 adet)

5 adet dolgun yeşil salata (veya 2,5 adet marul)

2 bağ dereotunun yaprakları

Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz Etler tam kaynayacağına yakın ateşten alıp soğuk su ile yıkayınız Susuz olarak başka bir tencereye koyunuz Üzerine tuzunu, biberini ve suyunu ilâve ediniz

Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz Sonra 5'er santim uzunluğunda doğrayınız

Yeşil salataları veya marulları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz

Bol kaynar suda soğanlarla birlikte yeşil salataları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz

Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz

Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız

Not: Süt kuzusu ile yaptığınız zaman 45 dakika pişiriniz 2 su bardağı su kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla