Konu
:
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
1 kilo kuzu eti (böbrek yatağı veya kol, 5 parça)
1 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
3 su bardağı et suyu (yoksa su)
5 bağ yeşil taze soğan (25 adet)
5 adet dolgun yeşil salata (veya 2,5 adet marul)
2 bağ dereotunun yaprakları
Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz
Etler tam kaynayacağına yakın ateşten alıp soğuk su ile yıkayınız
Susuz olarak başka bir tencereye koyunuz
Üzerine tuzunu, biberini ve suyunu ilâve ediniz
Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz
Sonra 5'er santim uzunluğunda doğrayınız
Yeşil salataları veya marulları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz
Bol kaynar suda soğanlarla birlikte yeşil salataları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz
Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz
Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız
Not: Süt kuzusu ile yaptığınız zaman 45 dakika pişiriniz
2 su bardağı su kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul