Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi



Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi

4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

6 adet domates

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

2 adet defne yaprağı

1 kahve fincanı zeytinyağı

15 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış)

2 adet soğan

3 diş sarımsak

250 gr sosis veya sucuk

6 parça dana jambon veya pastırma

1 tatlı kaşığı tuz

1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız

2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz Zeytinyağını koyunuz Kızgın yağda parçalanmış kemikle kuzu etlerini kızartınız

3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız

4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz

5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız Domatesler eriyip suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz Karışımı güveçteki etlerin üzerine boca ediniz

6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız Seviyesine kadar su doldurunuz En üste ufalanmış ekmek kırıntılarını yayınız Üzerine folyo kağıdı kapatıp güveci önceden 160˚ kızdırılmış fırınına sürünüz

7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız Ekmek kırıntılarını hafifce aşağı doğru bastırınız Etler pişip ekmeklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 60-80 dakika daha güveci fırında tutunuz

Servis:

Güveci sıcak sıcak servis yapınızBu yemeğin yanına yeşil salata veya cacık ve sade pilav yakışır

Alıntı Yaparak Cevapla