Konu
:
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
6 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet defne yaprağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1
5 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış)
2 adet soğan
3 diş sarımsak
250 gr sosis veya sucuk
6 parça dana jambon veya pastırma
1 tatlı kaşığı tuz
1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız
2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz
Zeytinyağını koyunuz
Kızgın yağda parçalanmış kemikle kuzu etlerini kızartınız
3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız
4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz
5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız
Domatesler eriyip suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz
Karışımı güveçteki etlerin üzerine boca ediniz
6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız
Seviyesine kadar su doldurunuz
En üste ufalanmış ekmek kırıntılarını yayınız
Üzerine folyo kağıdı kapatıp güveci önceden 160˚ kızdırılmış fırınına sürünüz
7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız
Ekmek kırıntılarını hafifce aşağı doğru bastırınız
Etler pişip ekmeklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 60-80 dakika daha güveci fırında tutunuz
Servis:
Güveci sıcak sıcak servis yapınız
Bu yemeğin yanına yeşil salata veya cacık ve sade pilav yakışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul