Konu
:
Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi
Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi
1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Tavuk parçalara ayrılır
Tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve tavuk parçları atılır, bir kaç kez çevirdikten sonra salça eklenir, salça dağılana kadar karıştırılır
Sonra sıcak su ilave edilir
Tavuk yumuşayana kadar pişirilir
Diğer yanda sarımsak, ceviz, kişniş, karabiber ve safran blenderden geçirilir
Tavuğun kaynamakta olan suyuna yıkanmış pirinç atılır
5 dakika sonra cevizli karışım eklenir
5 dakika daha pişirilir
Kasede suyu ile birlikte servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul