Yalnız Mesajı Göster

Desperados: Wanted Dead Or Alive Oyunun Çözümü

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Desperados: Wanted Dead Or Alive Oyunun Çözümü

Öncelikle siteye yazdığım bu ilk tam çözümü beğenmenizi umarım Bu yazıda anlamadığınız veya takıldığınız her bölümle ilgili nselimoglu@oyunsitesigentr adresine email atarak yardım alabilirsiniz Yazımda bölümleri nasıl geçeceğinizi, asıl amacınızı ve benim izlediğim taktikleri (benim taktiğimi uygularsınız veya kendi taktiğinizle ilerlersiniz, size kalmış) size söyleyeceğim Yani her bölümde belli bir taktikle adamları öldürebilirsiniz veya bayıltabilirsiniz, bu taktikler size kalmış adamlarınızın özelliklerini kullanın Bir de bütün eğitim bölümlerinde (mesela Sam’in eğitimi) sadece eğittiğimiz adamı kontrol edebiliyoruz Diğerlerini değil (bunu söylememin nedeni eğitim bölümlerinde sadece bir kişinin yaptıklarını anlatıyorum 1Bölüm gibi…) Eğitim dediğim bir bakıma adamlarımızın özellikleri tanıma bölümleri Ayrıca oyunda taktik değiştirmeniz gerekebilir Oyunun akşına göre tabi ki Ama yeter ki oyunda dikkatli ve sabırlı olun, o zaman oyunu rahatlıkla bitirebilirsiniz, aşırı zor bir oyun değil Son birşey söyleyip tam çözüme geçeceğim Adamlarımızın bir de quick action (hızlı hareket) diye bir özelliği var Bu sayede sizi düşmanlar çevirdiğinde hızlı bir şekilde onları vurarak kaçabilirsiniz John 3 atış ve diğerleri 1 atış yaparak bu hareketi yapıyorlar Özellikle 18bölümde bu çok işimize yarayacak, diğer bölümlerde de deneyebilirsiniz, bu da size kalmış bir şey (QUICK ACTION’IN NASIL YAPILDIĞINI 18BÖLÜMDE AÇIKLADIM, oraya bakabilirsiniz) Neyse tam çözüme geçelim

1Bölüm: An Old Friend (John’un Eğitimi)

Trenden indikten sonra sizle birisi konuşuyor O adamı izleyin Adam eğilerek bir yere giriyor Siz de “C” tuşuyla eğilerek adamın yanına gidin Sonra adam bir yere çıkıyor Onu takip edin ve size bir hedef gösteriyor Onu vuracaksınız Karşınızdaki camda duran gülleri vurunca silahınızı tekrar doldurun (Silah elinizdeyken yine silahı mousela tıklarsanız silahı doldurur) Bu işlemden sonra size yardım eden adamı izleyin ve yandaki merdivenden inerek adamın yanına gidin Adamımızın gittiği yerde 25$ ödüllü bir dövüş var Sizin yapmanız gereken tek şey yumruk atmayı seçerek orada duran iri yarı adama bir tane patlatmanız başka hiçbir şeye gerek yok Bundan sonra adamımız başka bir yere gidiyor Yine onu izleyin Bu sefer bıçak atmayı öğreniyoruz Yerden bıçağı alın ve hedefe atın Oyunu kazandınız Bıçağı hedeften alın ve yarışmayı düzenleyen adamın arabasındaki sarı-kırmızı torbalardan birini bıçakla kesin Kesince bize yardım eden adam bize bir tane patlatacak ve kaçacak Elimizde bir tek saat kaldı Bir kadın size vurup kaçan adamın nerede olduğunu gösterecek ama ondan önce saatle nasıl dikkat çekilir onu öğreneceğiz “X” işaretli yere saatinizi koyun ve 5 saniye bekleyin Yanda duran adam ne oluyor diye bakınca alın saatinizi ve size vuran adamın yanına gidin (bize yardımcı olan adam) Yukarıda oturuyor Yanına sessizce gidip (yürüyerek, kesinlikle koşmayın) bir tane yumruk da adama çakın Adam bayılacak Yerdeki eyeri alın ve ata koyun Sonra atla buradan uzaklaşın İlk bölüm bitti

2Bölüm: Southern Comfort

Burada bir amacımız var O da baygın olan dostumuz Sam’i oyuna başladığımızda atımızı bağladığımız ahırın yanına getirmek Oraya geldiğimizde Sam yüzünü yıkayarak uyanıyor ve ata binerek dostumuzla buradan uzaklaşıyoruz Ha oraya kadar nasıl gideceğiz Tek taktik var o da düşmanların arkaları dönükken John ile onlara bıçak fırlatarak öldürmek (ben bunu yaptım ve bölümü bitirdim) Onun dışında sakın öldürdüğünüz adamların cesetlerini ortada bırakmayın Eğer başka bir düşman o ölüyü görürse alarma geçiyor ve her yerde sizi arıyorlar Bu bölüm bu kadar, Sam’i ahıra getirmeyi başarırsanız da Sam uyanacak ve buradan uzaklaşarak bölümü geçeceksiniz(Sam ahırdaki yalaktan yüzünü yıkayarak uyanacak ona göre)

3Bölüm: Smoke Signals (Sam’in Eğitimi)

Sam’in dinamitini seçin ve nehrin karşısına fırlatın Dinamit patlayınca yanınızdaki ağaçtan bir kızılderili düşecek ve bayılacak Onu iple bağlayın Sonra atınıza binip John’u izleyin John’un atı yerde bir yılan görecek ve John’u üzerinden atacak Siz de yerdeki o yılanı alacaksınız (Sam alacak tabi ki) Yine ata binin ve ilerleyince yolun başka bir araba tarafında kapandığını göreceksiniz Arabanın önündeki ağır makineli tüfeği tıklayarak arabaya ateş edin Araba parçalanacak ve yol açılacak Ayrıca arabanın içinden bir TNT çıkacak O TNT’yi alın ve yolu kapatan taş yığınının oraya koyup patlatın Atınızla oradan geçip bölümü bitirin (Bütün bunları Sam ile yapıyoruz ona göre)

4Bölüm: Hang’m High

Amacımız McCoy’u kurtarmak

Oyunun başında yanınıza gelen atlıya John ile bir yumruk atıp atını alın Sonra girişte dolanan adamı John ile arkadan bıçak fırlatarak öldürün Tabi öldürdükten sonra onu öylece ortada bırakmayın Kimsenin görmediği bir yere taşıyın Sıra geldi Sam’in yapacaklarına Sam ile yan bahçede duran TNT’yi alın Eğer dikkatli ilerlerseniz TNT’yi alana kadar kimse sizi farketmeyecek Aldığınız TNT’yi yandaki tarlada duran arabanın yanına koyup patlatın (yeşil bir araba, üzerinde Doc McCoy yazıyor) Patlayınca yaklaşık 10 düşman arabanın yanına gidiyor ve bölüm sonuna kadar orada kalıyorlar (yani bayağı bir adamdan kurtulmuş oluyorsunuz) Şimdi bir tek dostumuzu kurtarmak kaldı Düşmanları sessizce arkadan bıçaklayarak öldürün (John ile) McCoy’un yanına ulaştığınızda asılı olduğu ipi kesin ve onu kurtarın (Eğer dikkatli olursanız adamları rahatlıkla öldürürsünüz) Şimdi 3 at ve McCoy’un eşyalarını alacağız (McCoy’un eşyaları yandaki binada kilisenin sağ tarafındaki (polis karakolu) binada) 3 at ve eşyaları aldıktan sonra bölüme başladığınız yere gidin ve bölümü bitirin Atları ve eşyaları alırken dikkatli olun

5Bölüm: Doc McCoy’s Cabin (McCoy’un Eğitimi)

Kilitli kapıyı açın ve içerdeki sandıktan McCoy’un eşyalarını alın Sonra silah atmaya gittiğinizde silah seçeneklerinden uzun menzilli silahınızı seçin ve karşınızdaki sandalın ipini vurup kopartın Arkadaşlarınızla konuştuktan sonra McCoy’un gazını (yeşil bir sıvı cam içinde) seçerek yandaki timsaha (hemen yanınızda duran, nehirde yüzen değil) doğru atın Bu işlemi yaptıktan sonra yine ateş ettiğiniz yere gidin ve gazı yine seçin Ama gazı seçtiğinizde ayrıca menüde bir de balonlu gaz seçeneği çıkacak Balonlu gazı seçin ve havaya doğru bırakın Balonlu gaz giderken karşı tarafta durmuş timsahın üzerine geldiğinde balonlu gaza ateş edip balonu patlatın ve timsahı öldürün Ondan sonra az önce gaz attığımız timsahın yanına Sam gidiyor ve timsah Sam’i yaralayıp kaçıyor Yaralı dostumuzu iyileştirin (menüden sağlık ekipmanını seçin) En son olarak ise menüde bulunan son bir seçenek var (kel kafalı şapkalı bir seçenek) Onu seçin ve Sam’e uygulayın Uygularken Mc Coy yere birşeyler bırakıyor Bu işlemi yaptıktan sonra yere bıraktığınız o şeyleri alın ve atınıza binip bu bölümü de bitirin

6Bölüm: High Stakes

Bu bölümde Kate O’hara’yı kurtaracağız Ama nasıl?? Kate ilerdeki geminin içinde Gemiye kadar ulaşabilmeniz için arka taraftan dolanmanız lazım (dikkat çekmemek için) Yine adamları bıçaklayarak ve sessizce öldürün(benim taktiğim) McCoy’un zehirli gazlarını da kullanabilirsiniz, o da etkili bayağı Ondan sonra gemiye ulaşabildiyseniz Kate’in kapalı olduğu kapıyı McCoy ile açın ve Kate’in iplerini çözerek (John ile ipi kesin) onu kurtarın Bölüme başladığınız yere, yani atlarınızın yanına tekrar gelin ve bölümü bitirin Sadece bu kadar ama diyeceksiniz ki şimdi gemiye kadar nasıl geldin Dediğim gibi gemiye kadar dikkat çekmeden ve sessizce ilerleyin Adamları sessizce bayıltın veya öldürün bu kadar Kolayca bu bölümü bitireceksiniz Biraz dikkat edin, yeterli

7Bölüm: A Wowen Weapon (Kate O’hara’nın Eğitimi)

Kate’in menüsünden iskambil kağıtlarını seçin ve kağıtları yerdeki “X” işaretlerinin üzerine fırlatın Doğru yaparsanız kulübenin yanında duran adam kağıtlara doğru gelecek ve geldiğinde John onu bayıltacak (yumruğuyla J ) Adam bayılınca yandaki giysileri Kate kızımıza giydirin (kulübenin yanında duran asılı eşyaları) Sonra John size ahırın önünde duran adamı tahrik etmenizi istiyor Siz de adamın bakış açısının olduğu bir yerde durun ve bacağınızı açın Adam yanınıza ağzının suyu aka aka gelecek Geldiğinde de John onu bayıltacak Şimdi ahırın önünde bir adam kaldı Onu da gözüne ayna tutarak (güneş ışınlarıyla dikkatini dağıtarak) dikkatini dağıtacağız Doğru yaparsanız adamlarımız düşmanın önünden kaçarak güvenli bir yere gidecekler Siz de onları izleyin Düşmanlar artık sizi farketti ama korkmayın son bir işiniz kaldı O da tren istasyonunda duran şerifin kıçına bir tekme atmak Ondan sonra dostlarımız trene binip El Paso’ya gidiyorlar ve bölüm bitiyor

Alıntı Yaparak Cevapla