|  10-24-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Hasta: Garip Kuşun Yuvasını Allah Yapar. 

HASTA: Garip kuşun yuvasını Allah yapar
  DOKTOR: Akbaba bi de acayip bi kuştur
  Kuş yemi yemez  HASTA: Yemez
  DOKTOR: Akbaba kul başı kuş başı doğrar, insan yer
  HASTA: Yok benimki birinci gün köpeği yedi
  DOKTOR: Yok yaa!
 HASTA: Bi kaniş vardı böyle hemen götürdü
  ( Akbaba sesi çıkararak yer
  ) DOKTOR: Sizin akbaba acayip bi cins
  Sizinki köpeğe meraklı  Peki akbaba köpeğinizi yiyince karınız ne yaptı? HASTA: Ağlıyo
  DOKTOR: Bi ağlıyo bi gülüyo
  HASTA: Hı karı deli mi ne?
 DOKTOR: Allah Allah
  Biz hanımı alalım içeriye HASTA: Yok hemen almayalım
  DOKTOR
  : Niye? HASTA: Biraz huylandı
  Buraya silah zoruyla getirdim zaten  Şimdi ben onu birazdan içeriye alırım  Ama sen onu birden muayene etme  Alınabilir  Sanki ben deliymişim gibi önce beni muayene edersin  Bu arada da onu götürürsün  DOKTOR: Tamam yalnız bi şartım var
  Muayene sırasında işime karışmak yok   HASTA: Yok
  Ben uzmanlığa saygısı olan bi iş adamıyım doktor  DOKTOR: Teşekkür ederim
  Hanımefendiyi alalım içeriye  HASTA: Bak şimdi neler yapıcak
  İnsanı delirtebilir  DOKTOR: Nee?
 HASTA: İnsanı delirtebilir
  Seni de  Aaaah gel güzelim  Doktorcum işte karım Meloş  Karıcım işte sana sözünü ettiğim doktor  DOKTOR: Nasılsınız hanımefendi?
 KADIN: Teşekkür ederim
  HASTA: Doktor
  Doktor  Gel gel gel  İlk başlarda böyle normal davranmasına aldanma sakın  DOKTOR: Anlamadım
  HASTA: İlk başlarda böyle normal davranmasına aldanma sakın
  DOKTOR: Daha sonra mı anormalleşiyor?
 HASTA: ( Güler) Doktor seninki de arada sırada geliyo gidiyo geliyo gidiyo
 DOKTOR: Hanıımefendi sizi şöyle rica edelim lütfen
  Atilla Matilla bey siz de şöyle oturun  HASTA: Teşekkür ederim doktor
  (Sedyenin kenarına oturu  Sedye havaya kalkar  Sinirlenir  Karısı güler  ) DOKTOR: Hop hop hop hop  sinirlenmek yok  Her şey gayet normal  Harhangi bi terslik yok  Bakın her şey eskisi gibi  HASTA: niye bana öyle yapıyo?
 DOKTOR
  Üzerinde durmayın  Üzerinde durmayın  HASTA: Duramıyorum zaten atıyo beni
  KADIN: Kocacım
  İstersen sen burda otur  Ben divana geçiyim  HASTA: Olur mu öyle şey
  Biri görse ne der? Doktor kadını divana atmış, kocası da angut gibi bakıyo der  KADIN: Kültürsüz
  HASTA: Bunun kültürle ne alakası var
  Ayrıca ben her sabah kültür fizik hareketleri yapmıyo muyum? ( Hareketler yapar  ) şunlar ne DOKTOR: (hasta gibi bacaklarının arasından
  ) Atilla Matilla bey Atilla Matilla bey  HASTA: Canııııım
  DOKTOR: Atilla Matilla bey
  HASTA:Doktorcuuum
  Niye öyle garip duruyosunuz? Ayakta konuşsak olmaz mı? DOKTOR: Atilla Matilla beyciğim
  Şuraya oturur musunuz lütfen? HASTA: (Dikkatle divana oturur
  ) Hıııı! (Karısı güler) doktor başlıyo
  DOKTOR: Her şeyi değerlendiriyorum, merak etmeyin Atilla Matilla bey!
 Tamam
  HASTA: Yine acayip hareketler yapmaya başladın böyle
  DOKTOR: Şimdi klasik bi test yapıcam
  HASTA: Klasiği anladım da test ne demek oluyo?
 DOKTOR: Gayet basit
  Bununla şöyle dizinizin altına tık tık  HASTA: Tık tık niye?
 DOKTOR: Sinirsel tepkinizi ölçmek için
  Ayak ayak üzerine atın lütfen  Teşekkür ederim  (Hasta ayak ayak üzerine atar
  Hastanın dizine bi çekiçle vurur  Hasta sağ kolunu oynatır  ) HASTA: Niye öyle oluyo?
 DOKTOR: Orijinal bi tepki
  HASTA: Benim her şeyim orjinaldir fabrika çıkışlı sağlam
  ( Aynı dizine tekrar vurur
  Hasta bu kez iki kolunu birden aynı anda oynatır  Kanat çırpma hareketleri yapar  ) böyle kanat çırpıyorum  DOKTOR: Akbaba gibi
  Sinirlerde aşırı hassasiyet  ( Kadın güler, kocası ona doğru yürür, kadın gülmeye devam eder
  ) HASTA: Bak duydun mu? Ben sana her zaman hassas bi adamım derdim de inanmazdın
  Doktor bile hassasiyetimi bi raporla tastik etti  Hassas bi kocan var  ( Doktora doğru gider
  Divana oturur  ) DOKTOR: Ayak değiştirelim lütfen
  HASTA: Şu iyi mi?
 DOKTOR: Güzel
  (Dizine vurur ve hasta doktorun karnına tekme atar  )Aaaaahhhh  (Kadın güler  ) HASTA: Gülme gülme bak doktor aşırı hassasiyetim karşısında hörmetle eğiliyor
  Sen yok musun ahhhh diyor? Böyle hassasiyet görmedim diyor  Doktor sen de uzattın ama bak kadın deliriyor  DOKTOR: Haklısınız
  Sinirlenmemem lazım  Gayet sakin olmalıyım  HASTA: Senin sakin olman lazım doktor
  Sana arada sırada geliyolar  DOKTOR: Evet hanımefendi sıra sizde
  KADIN: Anladım efendim
  DOKTOR: Güzeeeelll
  HASTA: Hop hop hop hop ne demek güzeeeellll
  DOKTOR: Hoppalaaa
  HASTA: Ne demek hoppala
  Sen karımın bacaklarına bakıcan  Güzeeeeell diycen  Biz burda durcak mıyız? DOKTOR: Atilla Matilla bey ben karınızın leb demeden leblebiyi anlamasına güzel dedim
  Çünkü bana kalırsa karınızın bacakları hiç de o kadar güzel diyil  HASTA: Ne demek öyle hiç de fazla güzel diyil?
 DOKTOR: Allah Allah Allaaah Allaaaaah
  HASTA: Ne demek Allah ALLAH
  Ya sen karımın bacaklarına çirkin diycen biz böyle durcak mıyız burda  KADIN: Teesssüf ederim
  DOKTOR: Hanım kızım bi de sen başlama Allah aşkına
  ( Kadının dizine vurmak için
  Kocası sandalyenin üzerine çıkar  Doktor kadının dizine vurur  ) KADIN: Iıııııııııııııh!
 HASTA: Bu ne demek doktor
  DOKTOR: Ne diye öyle çıktınız
  HASTA: Kuş bakışı bakıyorum
  DOKTOR: Öyle mi?
 ( Doktor kadının dizine vurur
  ) KADIN: Iıııııııııh,ıııııııııh, ıh, ıh
  HASTA: Doktor bunu bana izah eder misin?
 DOKTOR: Edemiycem terbiyem müsait değil
  Neyse şimdi bu bitti  Psikanalize başlayabiliriz  Uzanın  HASTA: Niye?
 DOKTOR: Konuşucaz canım
  HASTA: Ama niçin?
 DOKTOR: Gelmişinizi geçmişinizi öğrenip ona göre tedbirler alıcaz
  Uzanın lütfen  HASTA: A evet anladım doktor
  DOKTOR: Bravo
  HASTA: Ben şöyle uzanayım doktor
  Ben şöyle uzanıyorum  ( sedyenin üzerine yatar  Yan döner  ) DOKTOR: Atilla Matilla bey eğer lütfederseniz, mümkünse eğer öbür tarafa döner misiniz lütfen?
 HASTA: Ya dur doktor ben biraz kestiricem
  İyiyim ben böyle elleme yaa  DOKTOR: Tamam da kardeşim yüzünüzü görmem lazım, izi daha yakından tanıyabilmem için
  HASTA: Tanıştık ya canım demin
  Atilla Matilla serbest  ( Kadın güler
  Doktor sinirlenir  ) DOKTOR: Gülmeyin lütfen
  HASTA: Bravo doktor bastır
  DOKTOR: Lütfen döner misiniz?
 HASTA: Tamam sizin güzel hatrınız için dönerim doktor
  DOKTOR: Güzel şimdi farzedelim ki
     HASTA: Farzetmeyelim doktor
  Ben faraziyelerle filan uğraşamam  Ben gerçekçi bi adamım  DOKTOR: Uzanalım
  Hayal edebilir miyiz? HASTA: Aaaa Hayalim çok kuvvetlidir
  İhracatçıyım  (Yatar  ) DOKTOR: Tatilde olduğunuzu hayal edebilir misiniz?
 HASTA: Anasını bile satarım doktor
  Yunan adalarına gidelim mi? Türkün gücünü ispatlayalım  DOKTOR: TAMAM Atilla Matilla bey
  Tamam kardeşim de lütfen yatarak konuşun  ( Hasta oturmaktadır  ) HASTA: Ah işte bi onu yapamıyorum
  Ben doğrulunca konuşuyorum da yatınca uyuyorum  Bazen uyanıyorum bakıyorum  Karım oturmuş yatağın içinde gülüyo  DOKTOR: Niye?
 HASTA: Bana gülüyomuş
  DOKTOR: Niye?
 HASTA: Horluyormuşum
  ( Kadın güler  ) DOKTOR: Gülmeyin lütfen
   HASTA: (El çırpar
  ) Bravo doktor  DOKTOR: Neyse nerde kalmıştık?
 HASTA: Horlamak
  Ben horluyorum karı gülüyo  DOKTOR: Niye?
 HASTA: Hiç horlayan adama gülünür mü? Horlama nedir?
 DOKTOR: Nedir?
 HASTA: Doktorlar bilmez
  Horlama bi erkeğin erkekliğinin gücünün sesli ifadesidir  DOKTOR: Bravo
  HASTA: Buna gülünür mü?
 DOKTOR: Buna gülünmez
   HASTA: Bu karı gülüyo
  DOKTOR: Bi daha kocanız horlayınca güldüğünüzü duymayayım hanımefendi
  HASTA: (Hasta alkışlar) doktor
  DOKTOR: Atilla Matilla bey şimdi diyelim ki
  HASTA: Şimdi bi şey demiyelim doktor
  DOKTOR: Niye?
 HASTA: Şimdi yatarken bi şey deriz
  Birinin kulağına gider, vallahi dedikodu filan olur haa! (Karısı yine güler, Doktor sinirli bir şekilde bağırır
  ) DOKTOR: Gülmeyin, gülmeyin dedik be
  HASTA: Bravo doktor ye beni
  (Alkışlar) doktor  Doktor  Federasyon başkanı olacak adamsın Allah cezamı versin  DOKTOR: Şimdi madem istemiyorsunuz
  Bi şey demeyelim ama gelin şöyle bir düşünelim  HASTA: Aman doktor düşünmeyelim be
   DOKTOR: Niçin?
 HASTA: Düşünen kafalara zararlı fikirler üşüşür doktor
  Düşünmek öyla sanıldığı kadar iyi bi şey diyildir  Çok düşünen insanın saçı dökülür,beli bükülür  Bak benim saçım dökülmedi, belim bükülmedi  Niye? Ben hiç düşünmem  Ben harekete geçerim doktor  Biz sülaleden böyleyiz  Benim dedem hareket ordusunda savaşmış  Benim babam hareket memuruydu  Ben hareketli bi insanım  ( Kadın yine güler  ) Kadın hareketlerine dikkat et seni fena yaparım haaa!(Kadının üzerine yürür  ) DOKTOR: Atilla Matilla bey Atilla Matilla bey
  HASTA: Ne eyle Atilla Matilla ne konuşuyosun öyle be
  Harekete geçeceksen geç artık haa  Doktorsun diye geldik  Öööle duruyosun be ne var? Harekete geçme zamanı geldi  Harekete geçmekte geç kalmayalım doktor  Amaaan ben geç kalmaktan çok korkarım haa  Valla ben o yüzden saatimi bi saat geri alırım  Herkesin saati üçse banim ikidir  Herkesin saati dörtse benim üçtür  Benim altı saatim var ve ben her gün birini takarım  Pazar günleri saat takmam  Pazar saat tik taklarından nefret ederim doktor  Ben Pazar günü naparım? Ben Pazar günü pazara çıkarım  Pazara çıkar naparım? Saat alırım  Nasıl saat? Guguklu saat  Guguklu saat ne der  Guguk guguk der  Daha ne ister benim saatim? Tamam bana deli diyorlar  Tamam ama ben deli değilim  Bi deli bu kadar seri bu kadar mantıklı konuşabilir mi doktor? Kırk küp kırkından kulpu kırk küp  Lap lap lapa lapa lüp lüp lapa lapa kar yağdı dedem o zaman sağdı  Benim dedem deliydi biliyo musun doktor? (Doktor düşer bayılır  Hasta onu havada tutar  Yere yatırır  ) doktor doktor   (Kadın gülmektedir
  ) HASTA: Gülme be kadın gülme be kadın bu gidişle seni tedavi ettiremiycem
  Bu gün bu kaçıncı doktor  YAŞA DOKTOR
 ( Doktor bir sedyenin üzerinde uyumaktadır
  Hemşire içeriye girerek doktoru uyandırır  ) Hemşire:Doktor bey
  Doktor bey  ( Bağırarak) Doktor bey  DOKTOR:Allah ne oldu? Turizm mi patladı yoksa?
 HEMŞİRE: Hayır efendim, hasta geldi
  DOKTOR: Evladım burası doktor muayenehanesi
   Tabiki hasta gelecek  İneğine baktırmak isteyen köylü gelecek değil ya? Allah Allah Allah Allah  Dünya acayip, memleket tuhaf  Hayat çetin, geçim zor  İnsanın kafası karışıyor tabiii  Kafanın karışmasını istemiyorsan ne yapacaksın evladım? Hiçbir şeye kızmayacaksın, sinirlenmeyeceksin  Olayları olağan karşılayacaksın  Sakin olacaksın  Anladın mı yavrucum? HEMŞİRE: Anladım efendim
  DOKTOR: İyi hadi bakalım
  Şimdi sakin sakin çık  Hastamızı içeri getir  ( Hemşire koşarak gider
  ) DOKTOR: Hop hop hop hop hop
  (Hemşire durur  ) DOKTOR:Yavaş yavaş evladım
  ( Hemşire ağır adımlarla dışarı çıkar  Hasta dışarıdan güler  İçeri girer  Hemşire gibi hareketler yapar  ) HASTA: Sizin hemşire
  DOKTOR: Evet
  HASTA: Buraya normal girdi
  Anormal çıktı  Demek ki doktor sensin  Merhaba doktor   DOKTOR: Merhaba efendim hoş geldiniz
  HASTA: Hoş bulduk
  Ben Atilla Matilla  ( Doktorla Atilla tokalaşırlar
  Hasta doktorun elini hızla sıkar  Doktorun canı yanar  ) HASTA: Nasılsınız doktor?
 DOKTOR: İyiydim
  Buyrun şöyle oturun Atilla Matilla bey  HASTA: Tamam, ama yanlış anlaşılmasın
  Benim hiçbir şeyim yok  DOKTOR: Bravo
  HASTA: Aklım tıkır tıkır, ruhum fıkır fıkır, sinir sistemim saat gibi
  Tirik tırak, tirik tırak, tan tan tan tan, guguk guguk guguk, din din dan din din dan din din dan din din dan din din dan  ( Müzik eşliğinde söyler  ) DOKTOR: Hiç bir şey yok valla iyi
  Yok maşalllah  HASTA: Hasta olan karım
   DOKTOR: Öyle mi vah vah!
 HASTA: Vah vah doktor
  Yani bir kadın ne bileyim doktor, verem olabilir ince hastalıktır, manalı hastalıktır, bir kadına yakışır  Ne bileyim suçiçeği olabilir, çiçek zarif hastalıktır  Şeker olabilir tatlıdır  Benim karım Allah kahretsin bir acayip oldu doktor  DOKTOR: Tamam da Atilla Matilla Bey
   HASTA: Bir dakika daha bitmedi
  Sözümü kesme  Sana kendim hakkında bilgi vereyim ki hastanın yaşadığı ortamı anla  Ben bir işadamıyım doktor  İş bitiririm  Yani serbest ekonomi  Liberal ekonomi  Eskiden de serbest sitilde güreşirdim  DOKTOR: Tamam da ne ilgisi var bunun onunla?
 HASTA: Çok yakın doktor
  Adeta aynı doktor  Rakibini kontrol edeceksin  Tek dalacaksın  El ense  Kafa kol  Bastırdın mı çırpma, kazıklama, künde kilit  Bi uyandım işe bir çift daldım piyasaya  Bir arkasına dolandım  Bir künde iki puanı kaptım  Bir köprü vaziyeti  Bastırıyorsun para geliyor  Bir köşeyi döndüm, bir sınıf atladım  Artık beni tutabilene aşk olsun  Tuttuğumu koparmaktayım ki doktor, (Sandalyenin başını tutar elinde kalır  )İşte karım bu hızlı başarıma, bu hızlı gelişmeme dayanamadı  Ruhu karıştı, fikri alt üst oldu  Biraz üşüttü doktor  DOKTOR: Evet karınız ne yapıyor?
 HASTA: Ne yapıyor? Bir şey yapmıyor
  Şu anda dışarıda bekliyor  DOKTOR: Haaa! Özür dilerim
  Yanlış anlattım galiba  Şey diyecektim yani  Karınızdan şikayetiniz ne? HASTA: Ben başkasına karısını şikayet edecek adam mıyım ? Ben müzevir miyim, ben gambaz mıyım, ben muhbir vatandaş mıyım ? Bir yanlışı varsa cezasını veririm
  Ama asla şikayet etmem  Doktor: Çok özür dileyeceğim, gene yanlış sordum, ifade edemedim tam
  Şey diyecektim yani  Karınızın şikayeti ne? HASTA: Benden?
 DOKTOR:Hay boynum altında kalsın
  Adam haklı yav  Doğru dürüst soramıyorum ki bi türlü  Şimdi şöyle söyleyeyim efendim  Karınızda ne gibi emareler, arazlar oldu da bunca işinizin gücünüzün arasında bana gelmek lütfunda bulundunuz Atilla Matilla bey? HASTA: Lafı bu kadar dolaştıracağınıza karınızın nesi var desenize doktor bey!
 DOKTOR:Hay aklınızla bin yaşayın
  Birden aklıma gelmedi o laf  Hasta: Sizde akli bir zafiyet hissediyorum
  Bir doktora görünseniz  DOKTOR: Karınızın nesi var?
 HASTA: Gülüyor doktorum
  Doktor: Anlamadım canım?
 HASTA: Gülüyor gülüyor
  DOKTOR: Eeeee tamam da yani her kadın güler
  HASTA: ( Kızar) Ne demek her kadın
  Benim karım her kadına benzemez  Ben her erkeğe benziyor muyum? ( Karate hareketleri yapar) DOKTOR: Bir doktor olarak söylüyorum maşallah hiç bir erkeğe benzemiyorsunuz
  HASTA: O zaman beni bırakalım gelelim karıma
  DOKTOR: Gelelim karınıza
  H: Bu kadın her şeye gülmüyor doktor
  Bu kadın yalnız bana gülüyo  Benimle bozdu kadın  Sanki ben anormalmişim gibi ben ne yapsam ben ne söylesem ha ha ha ha ha katılıyor kalıyor doktor  D: Kadın normal
  ( DÜZELTİR) kadın anormal  Peki fena mı Atilla Matilla bey? H: E fena tabi şimdi
  İnsan içine çıkaramaz oldum  Yani ne bileyim ticari itibarımı zedeliyor zevzek kadın  

| 
	|  |   |