10-21-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinli Dfm Türkiye'ye Üretim İçin Geldi
Çinli DFM Türkiye'ye üretim için geldi
MGY Otomotiv A Ş ile yaptığı distribütörlük anlaşmasıyla, Türkiye pazarına giren Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden DFM, ilk bayi toplantısını gerçekleştirdi
Çinli DFM ile yaptığı distribütürlük anlaşması sonrası ilk bayi toplantısını Conrad Otel'de yapan MYG Otomotiv adına yapılan açıklamada, bininci aracın müşteriye teslim edildiği bildirildi MGY Otomotiv A Ş Yönetim Kurulu Başkanı M Gökhan Yeşilkaya, "10 yıllık hedeflerimizin sonucu olan otomotiv sektörüne, 3 yıl önce girdik Distribütölüğünü aldığımız ve yıllık 460 bin araç üretimiyle Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan DFM ile yaptığımız anlaşma sonucu Türkiye’ye getirdiğimiz araçlar, bayilerimizin de desteğiyle yoğun ilgi gördü DFM / YUAN Yönetim Kurulu Başkanı Mr Zhang Xinghia ile görüşmemizde, ‘bize yıllık 1500 araç satabilir miyiz?’ diye sormuştu Biz ise 3 ay gibi kısa bir sürede 1000 araç sattık ve satmayada devam ediyoruz Şimdi ise Çin’li ortaklarımız Türkiye’de üretim yapmamız için bize baskı uyguluyor Biz de organize sanayi bölgemizde bu iş için bir yer ayırmaya karar verdik Yeşilkaya Grup ve DFM Grup arasındaki işbirliği mermer madeni ve yat üretimi gibi yeni projeleri ve yatırımlarla devam edecektir’’ dedi
DFM / YUAN Yönetim Kurulu Başkanı Mr Zhang Xinghia ise bayi toplantısında yaptığı konuşmada, “Dünyada 60 ülke ve bölgeye araçlarımız satılmakta DFM olarak burda görüyoruz ki; araçlarımızla şu anda Avrupa pazarında da yerimizi almışız DFM olarak çevreye önem veriyoruz Elektrikli ve dizel araç çalışmalarımız da yakında başlayacaktır’ dedi
"3 ay gibi kısa bir süredir Türkiye’de olmalarına rağmen; fiyatı, tasarımı, ekonomik yakıt tüketimi ve boyutundan dolayı araçlarının yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını, bu ilginin özellikle küçük esnaftan geldiğini” belirten MGY Otomotiv A Ş Genel Müdürü Ömer Çardak “Biz markamıza inanıyoruz Nitekim, 3 aydır Türkiye yollarında olduğumuz halde, en ufak bir şikayetle karşılaşmadık ” şeklinde konuştu
|
|
|
|