Prof. Dr. Sinsi
|
John C. Mather Hayatı
John C Mather
Roanoke, Virginia, babam şimdi Virginia Tech adlı okulda genç bir öğretim üyesi oldu Blacksburg yakınındaki küçük bir şehir, 7 Ağustos 1946 tarihinde doğdu Bazı nesiller için, her iki tarafta da ailem, bilim adamları ve okul öğretmenleri ile doldurulur olmuştur Babam, Robert E Mather, sadece Wisconsin Üniversitesi'nden doktorasını aldıktan, üreme ve beslenme süt sığırı konusunda uzmanlaşmış, hayvancılık ve istatistik yaptığı araştırma kariyerine başlamıştı
Annem, Martha Cromwell Mather, yüksek okul Fransızca öğretiyordu Ben bir yıl ve eski bir buçuk yaşına geldiği zaman, ailem Sussex County, New Jersey, Süt Araştırma İstasyonu olarak da bilinen, Rutgers Zirai Araştırma İstasyonu taşındı Bu, çok huzurlu bir tarım alanı Appalachians yuvarlanma eteklerinde ve evimize Appalachian Trail sadece bir mil vardı Montclair, New Jersey, ve aslen İskoç Glasgow konumundan bir borsacı, inanıyorum ki, 1931 yılında James Turner, deney istasyonu kurdu Yani 1 ila 15 yaş arası çocukluk alanları ve çiftlikler ve ormanlar ile dolu bir vadi üzerinde seyir, uzun bir tepenin üst kısmında, o evde geçti Benim ilk bellek Sussex bölgesindeki hastane, bir tıbbi prosedür yaklaşık 2,5 yaşında iken benim bademcikler vardı ve onlar bana dondurma verdi Evimiz 20 boğa tutuldu bir ahır baktı ve kuzey New Jersey yarısı ineklerin sires Evin birkaç metre içinde bir ofis binası deneylerin analizi yapıldı Kalorimetreleri, kimyasal analiz cihazları, bazı radyoizotop ekipman, ihtiyaç duyulduğu kadar metabolizma eğitim dondurulmuş sperma tutmak için sıvı nitrojen tankları ve benzeri ile ahır geçmişte tepeden aşağı bir laboratuvar oldu Anladığım kadarıyla, babam süt protein içeriği ölçen bir test geliştirmek için sorumlu, ve böylece dolaylı olarak, süt endüstrisi yeniden optimizasyon için daha fazla protein ve daha az tereyağı üretmek için Daha sonra, bilgisayarların ilk kullanıcılarından biri oldu ve delikli IBM kartları 10 000 ineklerin süt üretimi kayıtları vardı
Sussex, NJ, yaklaşık 600 öğrenci vardı yakın Wantage Konsolide İlköğretim Okulu katıldı ve 1930 yılında kurulmuştur alanında tek oda schoolhouses kapalı olabilir böylece Bu yüzden pek çok diğer öğrenciler, çocukların bağımsız çiftçilerin çoğu ile birlikte, okula büyük bir sarı okul otobüsüne bindi Onların çiftlik uğraşları onları çok güçlü ve okulumuz sporcular beyzbol ve güreş de oldukça başarılı, ama sporcular arasında değildi Ben yoluma gelen diğer öğrencilerin sınıf öğrendim masasının arkasında bir kitap gizleme, her şeyi okumak çok daha fazla ilgi oldu Bilime ilgim oldukça erken başladı Benim ilk okul hatırlama, 6 yaşından büyük bir rakam ile bütün bir sayfayı doldurmak ve mümkün olan en yüksek sayıda asla fark, matematik, aslında, bu yüzden sonsuza anlamına ne gördüm Ben ailem bana sonsuza kadar görünüyordu en az iki saat süren bir yolculuktan sonra, New York'ta American Museum of Natural History bana birkaç kez ablam aldı ve hatırlıyorum Ilk kez, Mars, Dünya'ya çok yakın, ve kanallar görülebiliyordu olsun büyük bir heyecan vardı Babam Sears Roebuck küçük bir teleskop aldım, ama tabii ki kanallar göstermez ve Mars teleskopla bile son derece küçük O da bana başladık Basite bir kitap Astronomi, satın aldı Annem ve babam da Darwin ve Galile biyografileri dahil olmak üzere çeşitli kitaplar, sesli okuma zevk Zaman içinde değişiklik gösteren, balıkların iskeletleri farklı sırası müze görüntüler ile hayran oldu, bu nedenle evrim, bir çocuk bile oldukça bariz bir sonuca oldu Çamur ve çakıl küçük barajlar inşa olarak, yol kenarındaki akarsu fosiller jeoloji ve avcılık düşünmeye sevdim Ben gerçekten hakkında henüz ne bilim takdir etmedi, ama bu çok heyecan verici geliyordu ve önceki bilgi, özellikle dini düşünce ile tutarlı olmayan bir durumda tehlikeli keşfedilen küçük bir şeyler Daha sonraki yıllarda, zaman zaman okullarda evrim öğretmek için hakkını savunan, mahkeme olmak hayal Annemin babası, Hobart Cromwell, Abbott Laboratories, Chicago banliyösündeki bir bakteriyolog oldu
, O çok genç öldü gibi ben de onu bilmek lazım, asla ama McCarthyites mücadele için cesaret ile nazik ve bilge ve akıllı itibar ailemizde kahramanca bir rakam, her zaman oldu
Zamanla ben zaten elektronik dahil olmak üzere, bilimsel ve mühendislik şeyleri hep sevmişimdir oldukça emindi dördüncü sınıf (yaş = dereceli + 5 yıl) idi Noel için bir tüp radyo kiti var ve o zaman ben öyle uzak yerlerden egzotik dil ve yayınlarını dinlemek biraraya getirmek için 5-tube kısa dalga Heathkit radyo için ödenek kaydedilir
Bu süre zarfında, IGY (Uluslararası Jeofizik Yılı) başlangıç oldu ve New Jersey noktada parlak, muhteşem bir aurora, gördüğüm her tek damgasını vurdu
4 sınıf, aynı zamanda benim ilk okul Bilim Fuarı içine giriş işaretlenmiş düşünüyorum ve 4 küçük projeler sundu Okulda başka hiç kimse zamanda bilimde çok ilgimi çekti, ama bizim evde bizi ziyaret gelir ve bu konular hakkında konuşmak için birkaç kilometre yürüdü bir arkadaş vardı Biz çiftlikler, her birkaç hafta ziyaret eden Gezici kütüphane, İlçe gezici bir kütüphane vardı ve ben kadar olabilir ödünç
Optik hakkında okumaya başladım ve benim indirimi kurtardı ve bazı Edmund Bilimsel lensler ve küçük refraktör teleskoplar monte emretti
Biri bir bilim programı vardı çünkü ailem beni Poconos, göze çarpan bir yere bir yaz kampına gönderdi yaz Başka bir yaz, Newton, New Jersey, Ben Cummings lise öğretmeni bir gün kampa beni gönderdi Onunla birlikte, High Point State Park yakınındaki bir yamaca tırmandı ve trilobitlerin torba ile geri döndü Ve bir yıl, vakum tüpleri ve uzaktan kumanda ile tasarlanmış bir "robot" ile bir bilim fuarı proje yapmak istedim İşe yaradı ama bir çok deneyim var ve şimdi ben sadece yaklaşık 11 yaşındayken annem ve babam önemli bir araştırma bursu katkıda farkındayız geri Bu yüzden bizim çok kırsal ortamda bile, bilim öğrenmek için bir çok fırsat vardı
8 sınıf bittiğinde, bu yüksek okula gitme zamanı ve ailem Newton Lisesi, onlar bizim bölgedeki en iyi eğitim almak düşündüm beni göndermeye karar verdi
Bu benim için iyi döndü ve ben, bilim, matematik, bazı mükemmel öğretmenler vardı ve ben gerçekten sevdim İngilizce 9 sınıf, 10 sınıf kimya, 11 sınıf fizik ve biyoloji sürmüştür Ben yaz okullarına gitmek için fırsatına sahip olduğumuz için çok şanslıydı 10 sınıftan sonra matematiğin temelleri hakkında bilgi almak için yaklaşık 10 hafta boyunca Varsayım College gitti ve 11 sınıftan sonra bir yaz fizik programı için Cornell Üniversitesi'ne gitti
Yani, kuantum mekaniği, özel görelilik, optik, nükleer fizik ve kozmoloji bir giriş benim için gerçekten olağanüstü bir şeydi
Dönersek, bu programlar oldukça iyi yaptıktan, ben bilimde bir geleceğe sahip olduğuna ikna oldu ve ben bir baş benim yaş başkalarına göre başlamasını çok memnun oldu Ulusal Bilim Vakfı sponsorluğunda bu yaz programları ve kesinlikle bizim için harika bir şey yaptı Ülke çapında matematik yarışmasında yarıştı ve New Jersey 7 sırada yer aldı, bence, eyalet çapında bir fizik yarışmasında birinci oldu
Tüm bu başarı ile oldukça iyi hissediyordum, ama annem ve babam, ben küçük bir havuzda büyük bir balık beri hala üniversitede çok çalışmak zorunda olacağını sık sık hatırlattı ve ben ne olduğunu henüz bilmiyorduk
büyük bir dünya
Süt sığırı hakkında çok heyecanlandırdı, ama asla babamın bana iki önemli şeyin, istatistik ve matematiği öğrenmeye yardımcı oldu Benim bilim fuarı projesi için, ben mutfakta masanın altında kafeslerde tutulan 8 bebek sıçanlar vardı ve ben onları ihtiyaç duydukları ne olduğunu görmek için çeşitli diyetler beslenen Annem, bana orada deneme izin bana çok büyük sabır olmalıydı Babam bana bir Greko-Latin kare deneme için nasıl tasarım gösterdi ve varyans analizi nasıl Cevap: köpek maması ve vitaminler iyi, ve mısır gevreği tek başına yetersizdir Bir yaz, o hesabı kendisi öğrenmek için üniversiteye geri döndü ve eve döndüğümde ben onun ders kitabı ödünç ve lise gelişmiş bir bilim ders alarak yerine okudu
Bu, benim kohort biraz öne almanın başka bir yolu vardı ve ben üniversiteye döndüğümde bu iyi bir şeydi
Atmosferi iyi hissettim ve öğretim fizik tam bir eğitim sözü bunun en büyük nedeni, üniversite için Swarthmore seçti Ben küçük bir beşeri bilimler ve sanat öğrenmek için çok başarı olmadan çalıştı, ama sanat tarihi ve müzik tarihi dersleri bile geçen bir meydan okumaydı
Ben o toprakları üzerinde rekabet umutsuz olduğunu biliyordu, ama zevk değil, beceri ya da yetenek, sebat etmek ve hatta yeniden piyano dersleri aldı, bu dersler bana fizik o kadar iyi yapıyor görünce diğer millet neler hissettiğini anladım
Ben ikinci sınıf fizik içine atlayarak, birinci sınıf fizik ve dalış hakkı ikinci yarısında yeniden biraz ilerisinde atladı Ben, orada fakülte özel ilgi bir sürü var ve gerçekten takdir Ben dört seminer ve matematik, fizik dört ve astronomi iki onur programı oldu
Mezunu, David Wilkinson, Princeton'da genç bir profesör, zaman zaman benim onur sınav biriydi
Bana görelilik günlük etkileri hakkında bir soru sordu ve ben bu manyetizma relativistik elektron hareket etkisi, ya da buna benzer bir şey olduğunu söyledi Yıllar sonra David COBE takım kurucu üyesi oldu
|