Prof. Dr. Sinsi
|
Jerome Karle Hayatı
Jerome Karle
Ben, kendi üyeleri arasından bir dizi sanatsal insanların bir ailenin çocuğu olarak 1918 yılında New York'ta doğdu Babamın kardeşi ve bir kız kardeşinin kocası muhtemelen en iyi bilinen edildi Ikincisi, Ivan Olinsky, New York Sanat Öğrencileri Birliği'nde uzun yıllar öğretmenlik yaptı Benim baba tarafından büyükbabası profesyonel insanların evlerine sanatsal dekorasyon yaptığı söylendi Sanatsal eğilimi benim kuşağım ve ötesine genişletti
Annem, mükemmel bir piyanist ve orgcu ve ben profesyonel bir piyanist olacağını umutlarını biriydi Ben bir genç olarak New York "Müzik Haftası" yarışmalar içine girmiştir Biraz mütevazı bir başarı elde etti, ama ben kamu performans için tadı yok olduğunu erken yaşta bulundu Diğer taraftan, ben güçlü bir ömür boyu sürecek bir kariyer olarak erken yaşta bilime ilgi oldu
New York kamu okul sisteminin okullara devam ayrıcalığına sahip Onların eğitimi, karakter geliştirme ve disiplin standartları çok yüksek olduğunu ve kesinlikle onlardan yararlanmıştır Onlar daha ileri seviyedeki öğrenciler ayrılmış ve kendi hızlarında ilerleme için onlara izin Benim durumumda, bu zaman zaman bazı tuhaf durumlara yol Benim sınıf lise (Abraham Lincoln), kız erkek dans pratik katılacaktı Ben o zaman 14 yaşında olduğunu ve kızların her zamanki 17-18 yaşında idi Bu 14 yaşındaki çocuk ve 17-18 yaşındaki kızlar arasında fiziksel farklılık önemli oldu Onların ilk tepkisi inançsızlık, ancak bir süre sonra onlar benim varlığı ve hatta benimle dans var Ben aynı adam tarafından öğretilen her ikisi de mevcut idi, kimya ve fizik dersleri aldı O benim çıkarları tanıdı ve benim için çok cesaret vericiydi
Ben, her fırsatta katılan yakındaki okyanus yüzme spor bir dizi zevk, bir oyun özellikle bazı metropol alanlarda, dokunmatik futbol kuralları ortadan kaldırmak biraz zor siyah topu ile oynanır ve en iyi bilinen tek duvar hentbol, denir mücadele ve yerel itfaiye departmanı tarafından büyük bir park sel ile kolaylaştırılmış oldu buz pateni çürükler
1933 yılında New York City College girdi ve ilk bakışta, bir mücadele biraz bulundu Onların akademik standartları çok yüksek olduğunu ve New York City bölgesindeki en iyi öğrenciler bir konsantrasyon vardı Buna ek olarak, ev ve metro sistemi günde üç saat geçirdim Bu piyano uygulayanların sona erdi City College öğretim ücreti vardı Sadece bir finansman ihtiyacı, bir kütüphane kartı için yıl başına bir dolar oldu College'da matematik yoluyla değişen tüm öğrenciler, fiziksel bilimler, sosyal bilimler ve edebiyat için geniş ders gereksinimleri vardı Hatta iki yıl zorunlu kamu konuşma dersleri vardı Gereksinimleri, bazı ek matematik, bazı fizik ve çok kimya ve biyoloji ek olarak okudu City College mezun olduktan sonra yıl 1938 yılında, bir master derecesi, MA, aldığı Harvard Üniversitesi'nde biyoloji çalışma geçti
Kısa bir aradan sonra, Albany, New York Eyaleti Sağlık Bakanlığı ile çalışmak için gitti Oradayken, ben piyano tekrar biraz vakit geçirmek için bir fırsat vardı Albany zamanda, içme suyu florür takviyesi devam başlamıştı Ben standart bir yöntem haline geldi su kaynakları flor miktarının belirlenmesi için bir prosedür geliştirdi Bu bilim benim ilk mütevazı bir katkı oldu
Sağlık Bakanlığı okul mezunu dönmek için ise yeterli para kazanmak amacım oldu Bu Ben yaptım, ben fiziksel kimya sınıfına gittim ilk gün eşim, ben 1942 yılında evlendi Isabella Lugoski, bitişik bir laboratuar masada bir araya geldi, 1940 yılında Michigan Üniversitesi Kimya Bölümü'ne girdi Biz fiziksel kimya çekti ve özel gaz faz elektron kırınımı ile moleküler yapısı soruşturma Profesör Lawrence O Brockway derece aldı, her ikisi de Her ne kadar benim doktora derecesini 1944 yılında verildi, ben 1943 yılının yaz aylarında bunun için tüm benim çalışma tamamlanmış ve Chicago Üniversitesi Manhattan Projesi üzerinde çalışmak için gitti Isabella bir kaç ay sonra bana bu proje katıldı
1944 yılında, Michigan Üniversitesi, Kimya Bölümü öğretim görevlisi olarak Deniz Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve Isabella bir proje üzerinde çalışmaya gitti Michigan Üniversitesi'nde iken, mono tabakaları, metal yüzeylerde sınır yağlama yer uzun zincirli hidrokarbon filmlerin yapısı üzerinde bazı deneyler yaptı Ben de bir teori odaklı mono tabakaları elde edilen elektron kırınım desenleri açıkladı türetilmiştir
Biz de 1946 yılında Deniz Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı Washington sürekli olarak çalışmaya gitti Bizim faiz gaz elektron kırınımı analizi nicel yönleriyle geliştirmeye devam etti Bu tür analizlerde ortaya çıkan önemli bir sorun çözümü, kristal yapı analizi için belirgin etkileri olan, aslında, diğer alanlarda yapı tayini Bu konularda gelişmekte olduğu hakkında zamanda Deniz Araştırma Laboratuvarı, Herbert Hauptman bize katıldı ve biz kristal yapıları etkilerini sürdürmeye karar verdi Bu sonuçta, kristal yapı analizi için, erken 1950 yılında kurulan matematiksel temelleri ve usul anlayışlar büyük bir kısmı doğrudan yöntemleri geliştirilmesine yol açtı
Tüm bu ve araştırma faaliyetlerini bir adım pek eksik devam ederken, Isabella, 1955 yılında Jean, 1950 yılında ve Madeleine, 1946 yılında üç çocuk, Louise mothered Louise teorik bir kimyacı, Jean organik bir kimyager ve Madeleine, jeoloji konusunda eğitimli uzman bir müze
Centrosymmetric kristalleri için ortak olasılık dağılımı elde edilen olasılık ölçüleri ve formüller içeren yapı tayini için prosedür ilk uygulamaları 1950'li yılların ortasında US Geological Survey meslektaşları ile işbirliği içinde yapıldı Daha sonra, 1950 yılının ikinci yarısında, Isabella Karle çabalarıyla, kendi laboratuarında deneysel bir X-ışını kırınım tesisi kurulmuştur
1960'lı yıllarda, benim laboratuvar noncentrosymmetric yanı sıra centrosymmetric kristalleri kapsayacak geniş uygulanabilirliği kristal yapı tayini için bir prosedür geliştirmek için yoğun bir program vardı Isabella Karle çabalarıyla, böyle bir prosedür büyük ölçüde gelişmiş ve sembolik bir ek prosedür denirdi Bu prosedür, teorik ve pratik uygulama 1950 deneyim kökeni vardı, ama aynı zamanda verimli ve geniş uygulanabilir ve kolay, en iyi yollar ortaya çıkan tuzaklardan kaçınmak için, bazı yeni usul anlayışlar ve bazı ek teorik çalışma gerekli olasılık önlemlerin temelinde bir prosedür seçilmelidir Sembolik ek prosedürün ilk uygulaması 1963 yılında yayınlanan ve doğrudan faz tayini tarafından çözülmesi gereken ilk temelde eşit atom noncentrosymmetric kristal yapısı 1964 yılında yayımlandı Bu heyecan verici uygulamaların bir sayı ile takip ve 1960 laboratuvarlarının sonuna doğru yapısının belirlenmesi için doğrudan bir yöntem potansiyel ilgi duymaya başladı
1960'lı yıllarda, ben onu araştırmaların bazılarında Isabella ile işbirliği yaparak noncentrosymmetric kristalleri analiz prosedürleri olasılık ölçüleri uygulamak için temel onu varyans formülü ile türetilmiştir Buna ek olarak, ben de bir dizi teorik soruşturma yürütülmektedir Belki de, en yararlı bir faz tayini için sözde teğet formül kullanımı ile tam bir birine bir yapının bir parçası geliştirmek için bir prosedür söz konusu
1950 ve 1960 boyunca, gaz elektron kırınımı bir ilgi sürdürdü ve iç rotasyon ve uyarma süreçleri ile ilgili tutarlı bir kırınım bazı deneysel ve teorik çalışmalar yaptı İkincisi benim için mevcut kaynakların izin vermedi özellikle ilginç, ancak gerekli kapsamlı deneysel geliştirme
1970 yılında, ben determinantal eşitsizlikler daha kısıtlayıcı daha yüksek ve daha yüksek mertebeden belirleyicileri dayalı faz tayini için "teğet formül" derivasyon kristal yapı analizi teorik çalışma devam etti Kristalografik miktarları ile ilgili bir üstel formda koymak nasıl olabilir ortak olasılık dağılımları gösterdi ve böylece asimtotik yakınsama ile sorunların büyük ölçüde azaltmak Ben de, determinantal eşitsizlikler yer ve herhangi bir sırada, üçüz üçüz faz değişmezler değerlendirmek için formüller ve daha sonra, faz değişmezler beklenen değerleri için formüller ve gömülü yarı değişmezler elde edilen belirleyicileri dayalı sezgisel ortak olasılık dağılımları elde edilen dörtlü, beşli, vb yüksek mertebeden faz faz belirlenmesinde değişmezler yararı yerine şimdiye kadar belki de topluca, faz değerleri yaklaşık olarak değerler rafine için yararlı olmuştur yüksek mertebeden belirleyicileri dışında, sınırlı olmuştur
Ben teğet formül kullanımı ile makromoleküler yapısı bazı ayrıntılandırmaları benim laboratuvar Wayne Hendrickson ile katıldı ve aynı zamanda John Konnert Wayne Hendrickson makromoleküller için kısıtlı bir arıtma tekniği ile bazı erken katılımı vardı John Konnert ve Peter D'Antonio ile işbirliği içinde, prosedürler, amorf malzemelerin moleküler buharlar uygulanan benzer kriterlere dayalı atom düzenlemeler belirlenmesi için geliştirilmiştir İşbirlikleri yapısal sorunların da Judith Flippen-Anderson, Clifford George, Richard Gilardi ve Alfred Lowrey dahildir
|