Prof. Dr. Sinsi
|
Doris Lessing Hayatı
Doris Lessing
Ben hala kesilmemiş orman söyledi nerede toz üfleme bulutların arasından bakan bir kapı duruyorum Dün kütüklerinin kilometre boyunca sürdü ve kömürleşmiş, '56 yılında, şimdiye kadar şimdi yok gördük en güzel orman yangınları kalır İnsanlar yemek zorunda Bu yangınlar için yakıt almak zorunda
Bu seksenlerin başında kuzey-batı Zimbabve ve ben Londra'da bir okulda bir öğretmen bir arkadaş ziyaret Dediği gibi, "Afrika yardımcı olmak için" O burada O onu kurtarmak için çok sıkı olduğu bir depresyon içine onu şok eden bu okulda ne buldum hafifçe idealist bir ruhtur Bu okul, sonraki her Bağımsızlık inşa gibidir Yan dört büyük tuğla odalarda yan oluşur, bir ucunda bir yarım odası, kütüphane, bir iki üç dört düz toz haline koymak Bu sınıflarda arduaz, ancak aksi takdirde çalıntı olacağı gibi, arkadaşım, cebinde tebeşirleri tutar Okul, ders kitapları, hiçbir alıştırma kitapları ya da Bıros herhangi bir atlas ya da dünya vardır Kütüphanesinde öğrenciler okumak istiyorum tür kitaplar, ancak Amerikan üniversitelerinde sadece tome kaldırmak için bile zor, beyaz kütüphanelerden reddeder, ya da roman, Paris ve Felicity Haftasonu gibi başlıkları ile Aşk bulur vardır
Bazı yaşlı çim rızık bulmaya çalışırken bir keçi bulunmaktadır Okul müdürü, okul fonları zimmetine ve askıya alınır, hepimizin ama genellikle Ağustos bağlamlarda tanıdık soru uyandırmadan: Nasıl bu insanları herkes onları izliyor bilmeniz gerekir bu gibi davranırlar?
Herkese, öğrencilere ve öğretmenlere ödenen, o zaman onu ödünç ve muhtemelen onu geri ödeme asla çünkü arkadaşım herhangi bir para yoktur Bazı çocuklar gibi okula gitmeyen, onu telafi etmek için buradayız, çünkü öğrenciler, altı 20-6 aralığı Bazı öğrenciler çok kilometre yürümek her sabah, yağmur ya da parlaklık ve nehirler arasında Bu köylerde elektrik ve ışık yanan bir günlüğüne kolayca çalışma olamaz çünkü ödev yapamaz Kızlar su getirme ve okul için yola çıktık ve geri döndüğümde önce pişirmek için var
Ben onun oda arkadaşım birlikte oturup, insanlara utanarak bırak, ve herkes kitaplar için yalvarır "Londra'ya geri döndüğümde Bize kitap gönderen," diyor bir adam "Onlar okumak bize öğretti ama biz herhangi bir kitap var " Herkes ben, kitaplar için yalvardı herkes bir araya geldi
Orada birkaç gün oldu Toz patladı Pompalar kırık vardı ve kadınlar nehirden su almak zorunda kaldılar İngiltere'den başka bir idealist öğretmen bu "okul" gibi ne olduğunu gördükten sonra oldukça hastaydı
Son gününde keçi katlettiler Onlar bit kesilmiş ve büyük bir teneke pişirilir Bu merakla beklenen son vadeli bayram: haşlanmış keçi ve yulaf lapası Hala kömürleşmiş kalıntılar ve orman kütükleri üzerinden devam iken uzaklaştı
Ben bu okulun öğrencilerinin birçok ödül alacak sanmıyorum
Ertesi gün, adı Kuzey Londra hepimiz biliyoruz, çok iyi bir okul, bir okulda bir tartışma vermek Bu güzel binaları ve bahçeleri ile, erkekler için bir okul
Bu çocuklar burada bazı iyi bilinen bir kişi, her hafta bir ziyaret var, ve bu babalar, akrabalar, öğrenciler, anneler bile olabilir şeylerin doğası Ünlü bir ziyaret onlar için alışılmadık bir durum değildir
Ben bunları konuşmak, zihnimde esen kuzey-batı Zimbabve toz okul, ve ben önümde hafif bekleyen İngilizce yüzlerine bakmak ve geçen hafta gördüklerimi anlatmak için çalışın Sınıflarda, ders kitapları, bir atlas ya da duvara tutturulmuş bir harita olmadan kitap olmadan Bir okul öğretmenleri nasıl öğretmek için kitaplar, onlar sadece on sekiz ya da on dokuz kendilerini onlara gönderilmek üzere yalvarıyorum Ben herkesin, kitaplar için yalvarır nasıl bu İngilizce erkekler söyler: "Bize kitap gönderin " Bakıyorsun yüzleri boş zaman hiç bir konuşma verdi herkes o an bilecek eminim Dinleyici ne söylediğini duyamıyorum, bunları söylüyorum hangi maç için akıllarını görüntü yok - Bu durumda su kısa toz bulutları, duran bir okul hikayesini, nerede ve süreli tedavi sonunda Sadece öldürülen keçi, büyük bir tencerede pişirilir
Bu ayrıcalıklı öğrenciler için çıplak yoksulluk gibi hayal etmek gerçekten bu kadar imkansız mı?
Ben elimden geleni yapacağım Onlar nazik
Bazıları bir gün ödül kazanacak eminim
Daha sonra tartışma sona erdi Daha sonra öğrenciler okursanız kütüphane nasıl öğretmenler sormak ve Bu ayrıcalıklı okul, okullar ve üniversiteler bile gittiğimde her zaman duymak ne duydum
"Sen nasıl olduğunu biliyorum," diyor öğretmen "Bir sürü erkek hiç okumamıştım, ve kütüphane sadece yarısı kullanılır "
Evet, ne kadar gerçekten biz biliyoruz Hepimiz
Hatta bir kaç on yıl kesinlikler önce sorgulandı ve parçalanan bir kültür, eğitim yılı oldu genç erkek ve kadınlar, hiçbir şey okudum dünyada hiçbir şey, sadece bilmek bilmek için ortak olduğu bazı özel ya da, örneğin, bilgisayar
Bilgisayar ve internet ve TV - Ne bize oldu inanılmaz bir buluş Bu bir devrimdir Bu, insan ırkının vurmuştur ilk devrim değildir Bir konuda bir kaç on yıl gerçekleşecek, ama çok daha uzun sürdü vermedi baskı devrimi, zihinlerimizi ve düşünme yollarını değiştirdi Her zaman olduğu gibi bir çok gözü kara, baskı, bu buluşu ile, şimdi bize ne oluyor ne sordu, hiçbir zaman, her şeyi kabul etti? Aynı şekilde, biz hayatımızı, düşünme tarzımızı, böylece oldukça makul insanlar bile bir kez onlar bağımlısı olduğunu itiraf edecektir inanities ile bütün bir nesil baştan bu internet değişmiş olacak, sormak hiç düşünmemiştim ücretsiz kesmek için zordur, ve onlar, bütün bir gün bloglama vb geçti
Çok yakın bir zamanda, öğrenme, eğitim, ve edebiyat bizim için büyük mağaza, hatta hafif eğitimli herkes saygılı olacaktır Tabii ki, bizimle bu mutlu devlet, insanların öğrenme için saygı gibi, okumak gibi olacağını hepimiz biliyoruz Ama kayda çalışan erkek ve kadın kitap özlemi, ve bu çalışma erkek kütüphaneler ve enstitüler, 18 ve 19 yüzyıllarda kolej kurucu tarafından kanıtlanmaktadır
Okuma, kitap, genel eğitimin bir parçası olmak için kullanılır
Genç olanlar konuşurken, genç olanlar daha az biliyorum çünkü yaşlı insanlar, ne kadar çok bir eğitim okuma anlamak gerekir Okudukları değil çünkü ve çocuklar okuyamaz,
Hepimiz bu üzücü bir hikaye biliyorum
Ama biz bunun sonu bilmiyorum
Ve aşırı yemek yeme ile yapmak şakalar hakkında unutmadan - "Okuma maketh tam bir adam", eski atasözü düşünüyorum okuma ve her türlü bilgi, tarih bilgileri ile dolu bir adam, bir kadın yapar
Ama biz Batı'da dünyanın sadece insanlar değildir Bir süre önce Zimbabve olan bir arkadaş, üç gün boyunca bir şey yememişti bir köy hakkında bana, ama yine de eğitimle ilgili, onları almak için kitap ve hakkında konuşuyorduk
Köylere kitap alma niyeti ile başlayan bir kuruluşa aittir Başka bir bağlantı çim köklerine Zimbabve seyahat etmiş insanlardan oluşan bir grup vardı Bu köyler, söylenenlerin aksine, akıllı insanlar, emekli öğretmenler, izinli öğretmenler, tatillerde çocuklar, yaşlılar dolu olduğunu söyledi Kendimi Zimbabve insanlar ne okumak istediğinizi keşfetmek için, küçük bir anket için ödenen ve sonuçları hakkında bilmediğim bir İsveç anket gibi aynıydı bulundu İnsanlar aynı tür kitap ki biz okumak istiyorum
Avrupa'da okumak istediğiniz her türlü, bilim kurgu, şiir, dedektif hikayeleri, tiyatro ve do-it-yourself kitap roman, bir banka hesabı açmak için nasıl gibi Shakespeare de Köylüler için kitap bulma konusunda bir sorun, onlar ne olduğunu bilmiyoruz, sadece orada olmak olur, çünkü bir dizi kitap, Belediye Başkanı ofCasterbridge gibi, sadece popüler hale geliyor Hayvan Çiftliği, bilinen nedenlerle, bütün romanlarının en popüler olanıdır
Kuruluşumuz, Norveç, İsveç tarafından baştan yardımcı ve oldu Bu tür bir destek olmadan kitap kaynakları kurudu olurdu Biz her yerde mümkün kitapları var Unutmayın, Zimbabve, İngiltere iyi bir karton kapaklı bir aylık ücretleri maliyetleri: Mugabe terör saltanatı önceydi Şimdi enflasyon ile, birkaç yıl ücretleri mal olacaktır Ama bir köye kitap bir kutu alınarak ve unutmayın benzin korkunç bir sıkıntısı yoktur - kutu gözyaşları ile karşılandı olduğunu söyleyebilirim Kütüphane, bir ağacın altında tuğla bir tahta olabilir Dil Tonga yazılmış hiçbir roman vardı ve bir uzaktan köy, beyler, bir çift roman yazmak için oturdum, vatandaşlık sınıfları kim bu öğretim okuyabilirsiniz insanlar bir hafta içinde okuma-yazma dersleri var Tonga Zimbabve altı ya da ana dilleri vardır ve hepsi roman vardır: ensest, şiddet, suç ve cinayet dolu
|