Yalnız Mesajı Göster

Jack Steinberger Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jack Steinberger Hayatı

Jack Steinberger

Bad Kissingen (Franconia) 1921 yılında doğdu O zaman babam, Ludwig, 45 yaşında idi O kırsal Viehhändler '(küçük-time büyükbaş hayvan satıcısı) on iki çocuk biriydi Onsekiz yaşından beri o küçük bir Yahudi topluluğu, 1938 yılında göç ettiği zaman o hala yapılan bir iş için hanende ve dini öğretmen olmuştu O, dört yıl, Birinci Dünya Savaşı'nda Alman ordusunda hizmet dönen kadar bir lisans vardı Annem Nürnberg doğumlu hop tüccar ve on beş yıl daha genç oldu Alışılmamış, o onu bir süre için bir kolej eğitimi yararı vardı ve spa ekonomisine sağlanan turistlerin çoğu, İngilizce ve Fransızca dersleri yetersiz gelir desteklenmiştir Benim iki kardeş ile paylaştı çocukluk basitti; Almanya, savaş sonrası depresyon ile yaşamaya başladı

Benim gençler giren iken Şeyler dramatik bir hal aldı "Kullanıcı Wenn Juden Blut vom Messer fliesst, dann geht Kullanıcı noch mal böylece gut şarkı söyleyerek Nazi seçim propagandası eğri burun bir nefret Yahudi yüz gösteren posterler, ve yazıt" Die Juden sind unser Ungluck ", yanı sıra SA fırtına asker fener geçit hatırlıyorum " 1933 yılında, Naziler iktidara geldi ve Yahudilerin daha sistematik zulüm hızla izledi Yasaları Yahudi çocukların devlet okullarında yüksek öğrenim hariç hangi yürürlüğe girmiştir 1934 yılında, Amerikan Yahudi yardım kuruluşları, 300 Alman mülteci çocuklar için evler bulmak için önerdiği zaman, babam, ağabeyim ve kendim için başvurdu Biz, New York, Noel 1934 için bağlı SS Washington,

Ben Barnett Faroll, evine götürdü Chicago Ticaret Kurulu, bir tane aracı kurum sahibi, en derin şükran borçluyum üst öğeye sahip, yüksek okul eğitimi, ailem ve gelecek kardeşi için de mümkün kıldı 1938 yılında ve bu nedenle soykırım kaçmak için New Trier iyi yapmak Chicago North Shore, genç göçmen düşünülemez sunulan ufuklar, bir yüzme havuzu, spor sahaları, kafeterya, yanı sıra mükemmel öğretmenler, ulusal bir üne zevk ve küçük bir Alman Township Lisesi kasaba

Chicago'da birleşmiş aile yerleşti Çok marjinal gelir bazında küçük bir şarküteri mağazası elde etmek için yardım etti, ama biz basit bir yaşam için kullanılır, bu nedenle bu sorun oldu Ben kimya mühendisliği okudu Zırh Teknoloji Enstitüsü (Illinois Teknoloji Enstitüsü), iki yıl boyunca benim eğitimine devam etmek için başardı Ben iyi bir öğrenci olduğunu, ama bu depresyon zor zamanlar, benim burs sona erdi ve aile gelirine katkı için çalışmak gerekli

Bağlantısı olmadan yirmi yaşında bir çocuk olarak bir iş bulmak için çalışıyoruz deneyim yüz şimdiye kadar olan en iç karartıcı oldu Ben bir kimya laboratuvarı herhangi bir iş bulmak için çalıştı: kendimi mevcut formları doldurmak ve kapı arkamda umutsuzca kapalı Sonunda ağabeyim bir hayırsever vasıtasıyla, ben bir hafta, on sekiz dolar düzeyinde bir ilaç laboratuarı, GD Searl and Co, kimyasal cihazlar yıkamak için kabul edildi Akşamları Chicago Üniversitesi, hafta sonları aile deposunda yardımcı kimya okudu

Ertesi yıl, Chicago Üniversitesi'nden bir burs yardımı ile, tekrar 1942 yılında kimya dalında lisans derecesi bitiremeden böylece, günlük sınıfları devam edebilirdi

7 Aralık 1941 tarihinde, Japonya'nın Pearl Harbor Amerika Birleşik Devletleri saldırdı Ben orduya katıldı ve birkaç ay sonra Chicago Üniversitesi Ordu personeli için verilen özel bir ders elektromanyetik dalga teorisi, giriş MIT radyasyon laboratuvara gönderildi Zırh sophomore giriş dersi, fizik ile sadece önceki temas olmuştu Radyasyon laboratuvar radar bomba mekanlara geliştirme meşgul oldu; anten grubuna atandı Laboratuvarda olağanüstü fizikçiler arasında Ed Purcell ve Julian Schwinger Iki yıl orada bazı temel fizik dersleri almak için bana bir fırsat sundu

Almanya 1945 yılında teslim oldu sonra, orduda aktif görev birkaç ay geçirdim ama Chicago Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek için, Japon teslim sonra serbest bırakıldı Bu profesörler ve öğrenciler arasında ve ayrıca öğrenciler arasında iki harika bir atmosfer vardı Büyük şükran borçluyuz profesör Enrico Fermi, W Zachariasen, Edward Teller ve Gregor Wentzel Fermi dersler sadelik ve berraklık taşlar vardı ve o akşam nasıl çözmek o da bize gösterdi yaygın bir konu serisi, tartışmalar düzenleyerek, bize düzenli sınıf oda iş dışında da iyi fizikçiler haline yardımcı olmak için büyük bir çaba sarf sorunları Üyesi öğrenciler, Yang, Lee, Goldberger, Rosenbluth, Garwin, Chamberlain, Wolfenstein ve Chew dahildir Orada muhteşem bir işbirliği olduğunu ve profesörlerin bu öğrencilerle şey öğrendim hissediyorum

Teorik bir tez yapmak için tercih olurdu, ama benim yetenekleri ulaşmak içinde hiçbir şey kendini sunmak için görünüyordu Fermi kozmik ışın muons durdurma Rossi ve Sands bir deneyde ortaya bir sorun haline bakmak bana sordu Onlar bozunmanın beklenen sayı bulamadı Geometrik kayıplar için düzelttikten sonra, hala bir iki eksik faktör var, ve ben bu çürüme elektron iki beden çürümeye beklenenden daha az enerji olduğu gerçeği nedeniyle olabileceğini Sands önerdi ve bir deneysel olarak test edilebilir Bu fikri takip edildiğinde, Fermi, teorik bir konu için yüzey bekleme yerine deney önerdi 1948 yaz sonunda kozmik ışın denemesi, onun anlayışı, sonuca bir yıldan daha az gereklidir Muon, bir elektron ve iki nötrino içine muhtemelen üç gövde çürüme olduğunu gösterdi ve evrensel bir zayıf etkileşim kavramı için deneysel bir temel yatıyordu yardımcı

Oppenheimer direktörü olmuştu Princeton Institute for Advanced Study tekrar teorisini denemek için bir ara izledi Bu sinir bozucu bir yıl oldu: Dyson ve orada bir araya diğer genç teorisyenleri için bir maç oldu Sonuna doğru işin bir parçasını bulmak için ara nükleonların yoluyla mezonlar çürüme yapabileceğini başardı Oppenheimer, bana son bir şeyle gelip görmek için ne kadar mutlu olduğunu hala hatırlıyorum

1949 yılında Chicago Üniversitesinde halen yüksek lisans öğrencisi, Berkeley California Üniversitesi'nde asistanı için beni davet ederken, Gian Carlo Wick, kiminle manyetize demir polarize nötron saçılma bazı çalışmalar yapmıştı Radyasyon Laboratuvarı EO tarafından oluşturulan deneysel olanakları, Lawrence, bu kadar büyük bir deneydir, benim vahşi devlet, kolay döndürülür Orada yıl boyunca, Ed McMillan, yeni tamamlanan elektron sinkrotron üzerinde çalışan muhteşem bir fırsat vardı Bana nötr cular varlığı (WKH Ponofsky ve Stellar J ile) yanı sıra pion ölçmek için ortalama yaşam (O Chamberlain, RF ile kurmak için cular photoproduction (Bishop AS) ilk deneyler yapmak, Mozley ve C Weigand)

Ben anti-komünist bir sadakat yemini imzalamak için reddetti kısmen, Berkeley sadece bir yıl hayatta kaldı ve 1950 yazında Columbia Üniversitesi'ne geçti Onun Nevis Laboratuvarı, Columbia sadece 380 MeV siklotron tamamlanmış oldu; bu, ilk kez, T mezonlar kirişler deneme imkanı sundu Sonraki yıllarda bu ışınların, ücret ve nötr cular döndürme ve paritesi belirlemek için pi-pi0 kütle farkı ölçmek için çalışma ve ücret cular saçılma kullandı Bu çalışma Profs işbirliği büyük ölçüde eğildi D Bodansky ve sabah saat Sachs, aynı zamanda birçok doktora öğrenci: R Durbin, H Loar, P Lindenfeld, W Chinowsky ve S Lokanathan

Alıntı Yaparak Cevapla