Prof. Dr. Sinsi
|
Ferid Murad Hayatı
Ferid Murad
Babam, Cabir Murat Ejupi, 1892 yılında Arnavutluk'ta doğan ve dört çocuğunun en büyüğüydü Annesi, o 13 yaşında iken vefat etti O ve ailesi çobanlar vardı ve o daha sonra birkaç yıl için bir genç olarak Balkan ülkeleri şeker satmak için evden kaçtım O bir eğitim yılı daha az olmasına rağmen 1976 yılında 84 yaşında ölmeden önce, o yedi dilde konuşmayı öğrenmişti O, Avusturya, diğer gençlerin bir grup bir araya geldi ve Amerika Birleşik Devletleri'ne göç Ellis Adası, Ağustos, 1913, göçmenlik memuru memuru onu John Murad ilan etti ve onun kağıtları damgalı sonra, onun adını sordu Isimlerini değiştirmiş olması nadir değildir ve göç üzerine kısaltılır Çelik fabrikaları ve Cleveland ve Detroit fabrikaları, kısa bir süre çalıştıktan sonra birkaç arkadaş vardı, o Chicago yerleşti Kariyeri oldukça farklı olduğunu ve bunu asla itiraf rağmen, ben bazı arkadaşları belki fantezi otomobiller, güzel bir araba benim sevgi nedeni ile oldukça playboy olduğunu sonradan öğrendim
Annem, Henrietta Josephine Bowman, Alton, Illinois, 1918 yılında doğan ve Elizabeth Lillian ve Andrew Orvie Bowman altı çocukların hayatta üçüncü oldu Büyükannem bir tür ve harika bir kadın oldu Sadece onun onbir çocuk altı ölü doğum için nedeniyle hayatta ve bazı hastalıklar ve yoksulluk diğer koşulları öldü Annem, annesi ve iki ablası işe giderken o da annesi ve küçük kardeşlerine yardım etmek için çıkmadan önce birkaç yıl ilkokula gitti Dedem, genel olarak part-time çalıştı ve sık sık eve gitmeden önce yerel barlarda mütevazı maaş geçirdi bir marangoz oldu Ailem ve asgari eğitim çocukluk yoksulluk beni ve benim iki küçük erkek kardeşlerinin eğitim ve kariyer seçimleri etkilemek için çok şey yaptı Bir kardeşi doktora derecesine sahip bir diş hekimi ve diğer antropoloji profesörü oldu
Annem de 39 oldu babam evlenmek için 1935 yılında 17 yaşında evden kaçtı Whiting, Indiana bir fırın üzerindeki sıcak ve küçük bir apartman dairesinde 14 Eylül 1936 evde doğdu Kardeşlerim John Abderhaman ve Turhon Allen, 1938 ve 1944 yılında doğmuştur Biz dört oda aparttment Whiting, Indiana ailem restoran arkasında toplandı Bu küçük bir daire büyük pahalı evleri için arzuluyorum kuşkusuz etkilemiştir
Restoran iş benim geleceği ve iki kardeşin üzerinde derin bir etkisi vardı Lavabonun ulaşmak için bir tabure üzerinde durmak başardık zaman bulaşık yıkadım ve reçetesiz görebiliyordum sonra ne zaman, biz tablolar bekledi ve yazarkasa başardı Dereceli okul ve yüksek okul, her akşam ve hafta sonu boyunca bunu yaptı Ben bu işleri bir oyun geliştirdi ve 28 müşterilerinin kapasiteli restoranda müşteri siparişlerinin tümünü ezberlemek öğrendim ve zihinsel taksitli faturalarını sol ve nakit onları karşılamak önce kayıt Ben yerel rafineriler ve çelik fabrikalarında işçiler yerli bankacılar, işadamları, aileler ve öğretmenler arasında değişiyordu müşterilerinin farklı ve harika bir grup bir araya geldi Annem ve babam, özellikle bir aile şirketi, bir restoran tipik olarak uzun saatler boyunca çalıştı Babam, annem, restoran ve üç çocuk yetiştirme arasında benzer saat koymak, günlük 16 ila 18 saat çalıştı Onlar aynı zamanda diğer iki küçük daire, başka bir küçük işletme ve üst katta 21 yatak odası yer alan bina sahibi Kiracıların çoğu yaşlı ve emekli ve annem sık sık bakım ve hasta kendi yemek hazırlamak Ben insanlar için şefkat ve cömertlik annem ve büyükannesi Bowman öğrendi ve bu da tıp alanında kariyer seçimi etkilemiştir Babam bana bazı iş becerileri ve nasıl sürekli bu eski binada parçalayarak çok sayıda ürün onarmak için öğretti O, onun dışında onarım ve ben onu araçları geçen bir genç olarak onun yanında durdu gibi parçaları yenilemek için bir şey aldı nasıl hatırlamakta oldukça iyi idi
Bu arka plan ile ben gibi sert, annem ve babam gibi çalışmak zorunda değil bu yüzden önemli bir eğitim istediğini biliyordu Ayrıca, 12 yaşından Ben bir doktor olmak için gittiğini biliyordu Ailem her zaman bize bir eğitim almak ve bir meslek kurmak için teşvik etti Ancak, kardeşlerim ve ben, restoran ya da kariyer seçimleri ipuçlarını tasarruf veya harcama olup olmadığı önemli özgürlüğü ile büyüdüm Bu da babam Müslüman olarak bizim dini tercihler uygulandı, annem Baptist ve Katolik bir topluluk yetiştirildik Daha sonra, kardeşlerim Katolik eşleri evlendiği zaman Katolik oldu ve ben üniversitede Episkopal vaftiz oldu Eşim kırk yılı aşkın Presbyterian, kızlarının iki Yahudi erkeklerin evli ve bir Katolik bir adam evlendi
Sekizinci sınıfta sınıfın en üst üç kariyer seçimleri bir kompozisyon yazmaları istendi Benim seçimler)), öğretmen ve 3) eczacı (1948 klinik farmakoloji henüz bir tıp disiplini değildi) doktor, 2 1 Bugün sadece, temel ve klinik tıp alanında önemli bir öğretim ile araştırma, farmakoloji ve klinik farmakoloji ve farmakoloji alanında doktora ile hem yapan bir kurul sertifikalı hekim ve dahiliye Herhalde annem ve babam çok daha sert ve daha uzun saatler çalışıyorum, ben kesinlikle benim işim sevgi ve çok daha fazla zevk ve onlardan daha harcanabilir geliri var Benim liseden mezun oluncaya kadar sadece üç kuzenlerim yüksek okul bitirmiş ve şimdiye kadar hiçbir akrabaları üniversiteye gitmişti Sınıf okul, orta okul ve lise benim için oldukça kolay ve az okuyan ben lise sınıfında 5 mezun olacak her dönem şeref öğrencisi oldu Neyse ki harika bir danışmanlar restoran uğrak bazıları birkaç yüksek okul öğretmenleri, Jack Taylor, İspanyolca ve tarih, sanat LaDonna Thue Elson, müzik Bernard Quebeck, matematik Jesse Allen, ve antrenör Peter Kovachic beni ikna bazı potansiyel vardı ve danışmanlar Ben bir ve iki kilometre olaylar ve müzik bir mesafe koşucusu olarak izlemek ve kros harfli Ben de futbol ve basketbol oynadı ama tezgah sıcak tutmak vaktimin çoğunu Suç ve savunma sol bekçi 5'11 "140 pound oynadı Üç canavarlar mesafe kros çalışan enerji harcadı, beni üst yanına koştu sonra ilkokul golf oynamaya başlamış olsa da, durdum kolej ve tıp eğitimi sırasında uzun yıllar oynuyor ve ben yaklaşık 20 yıl önce tekrar oynamaya başladıktan sonra benim oyun ile mücadele etmeye devam
Anaokulundan beri oldukça beni etkilemiş önemli bir arkadaşı, Ronald Delismon vardı Notları, satranç, eskrim, spor, vb Bugün o son zamanlarda Boeing firmasından emekli bir havacılık mühendisi: Biz sürekli her şeyi ile yarıştı Onun projeleri her zaman böyle bir bombardıman uçağı ve bazı yıldız savaş savunma projeleri gibi çok gizli O benimle birlikte yaptığı çalışmalar, güvenlik nedenleriyle tartışmak ve bana sık sık "sana söyledim, ben seni öldürmek zorunda" diyerek şaka asla 57 yıl sonra en iyi arkadaşı kalır ve genellikle golf, kayak ve daha keyifli karşılaşmalar, hala rekabet Onun son yorum "sıfır bir Nobel" idi
Chicago Üniversitesi'nde yüksek okul ve arkadaşlar beni uygulamak için teşvik Chicago Üniversitesi mezunları restoranda üç yıl sonra öğrenci kabul 1950'li yıllarda yeni bir program vardı Ancak, hatırı sayılır bir düşündükten sonra erken üniversite girmek için karar değil, lise sınıf tamamladı Geriye dönüp bakıldığında, lise son sınıf harika olarak, bu benim için doğru bir karardı Ben yıl boyunca mükemmel notlar ve çok sayıda okul korosu katılarak eğlenceli coasted ve birkaç operetler yol aldı Bu muhtemelen okulda ders notları ile ilgili kompulsif değildi sadece bir yıl oldu ve sürekli çalışma vermedi
Annem ve babam benim üniversite maliyetleri ile bana yardım göze alamazdı bu yana, ben bir okul için en iyi burs teklif görünüyordu Deniz Harp Okulu ve Westpoint askeri programlara kabul, ama bu daha sonra askerlik görevini gereği dört yıl öncelikle mühendislik programlarının bu yana tıp fakültesinde biyoloji eğitimi almış olmaz biliyordu Greencastle DePauw Üniversitesi, Indiana, küçük ve mükemmel bir liberal sanat üniversite Rektörü Bursu için başarıyla yarıştı ve bir burs, 1954 yılından itibaren 1958 oraya gittik Ilk yıl benim notları birkaç A, C ve B geri kalanı kardeşlik bir rehin olma hazing ve dikkat dağıtıcı nedeniyle tamam ama büyük idi Ben daha fazla kendine güven ve daha iyi çalışma alışkanlıkları geliştirme olarak benim notları aşamalı olarak sonraki yıllarda geliştirilmiş Kardeşlik hepimizin barındıramaz ve genellikle oda arkadaşı olarak diğer premeds seçti beri "eklerinde", ya da diğer kardeşliği kardeşleri ile küçük daireler yaşadı Biz sık sık bir araya okudu ve sınıflar için yarıştı Kardeşlik burs başkanı ve biyoloji ve kimya hem de zevk olarak ikinci büyük kimya PreMed büyük kaldı Üniversite boyunca, tablolar bekledi anatomi ve embriyoloji laboratuvarları öğretti ve benim masraflarını karşılamak için yaz aylarında bir ve bazen iki işlerde çalıştı Ben kimya, biyoloji, fizik veya DePauw az Yunanca ve Latince dersleri almak için ek matematik veya edebiyat derslerinde Indiana Üniversitesi'nde yerel uzantıları bir ek dersleri alacağını sadece bir yaz iş olsaydı Yunanca ve Latince dersleri lise ve üniversite, birçok bilimsel bir deyişle kök türevleri öğrenme, daha sonra büyük bir değer
Fort Lauderdale, Florida, bahar 1957 yılında benim junior yıl bahar aylarında, Carol Ann Leopold, eşim ile bir araya geldi O ve ailesi St Louis O bir öğretmen olabilmek için İngilizce ve İspanyolca önemli planlama Birlikte DePauw vardı O benim kardeşlik kardeşlerin birçok tarihli olmasına rağmen, ben daha önce tanıştık yoktu Bahar aradan sonra bugüne kadar başladı ve benim kardeşlik bir ay sonra pin ona verdi Bizim tarih öncelikle kütüphane "çalışma tarih" (Ben göze tek şey) ve çoğunlukla sonra Phi Beta Kappa seçildi benim sınıf bulunuyor Noel anda 21 Haziran 1958 tarihinde mezun DePauw birkaç hafta içinde meşgul ve evlendiler
|