Konu
:
Burun Tıkanıklığı Septum Deviasyonu Septoplasti
Yalnız Mesajı Göster
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
uzman plastik cerrahlardan estetik
nedir
estetik
felsefe
si estetik
fiyatları
plastik cerrahi
nedir
estetik
cerrahi
genel
cerrahi plastik cerrahi
fiyatları
uzman estetik açıklamaları estetik hakkında tüm aradıklarınız uzmanların estetik hakkında söyledikleri türkiyede estetik estetikle ilgili en doğru cevaplar soruların en gerçek yanıtları
Burun tıkanıklığı
, burun boşluklarının herhangi bir sebeple tıkanması sonucunda burundan nefes alamama durumudur
Burun tıkanıklığı
birçok farklı sebepten oluşabilir
Bunların başında septum deviasyonu gelir
Septum, burun boşluğunu ortadan ikiye ayıran dikey yönde uzanan kıkırdak ve kemikten oluşan bir bölmedir
Bu bölme önden arkaya ve yukardan aşağıya düz olduğu zaman burun boşluğunu iki eşit bölmeye ayırır
Burun kemik ve kıkırdaklarının gelişimi 17-18 yaşlarına kadar devam eder
Bu süreç sırasında oluşabilen çarpmalar, septumda çatlak ya da kırıklara neden olabilir
Bu kırıklar iyileşirken septum kalınlaşabilir ya da eğrilebilir
Septum
eğrildiği zaman da burun hava yolunu daraltır veya tamamen tıkayabilir
Bunun dışında burun tıkanıklığı konka büyümesine bağlı olabilir
Halk arasında burun eti olarak bilinen konkalar, burun içine giren havanın nemlenmesini sağlar ayrıca havayı ısıtır ve tozlardan, bakterilerden temizlerler
Burun içinde geçirilen enfeksiyonlar, sinüzit gibi durumlar, konkaların büyümesine neden olabilir
Büyüyen konka yine burun tıkanıklığı yapabilir
Burun tıkanıklığı yapabilen başka bir neden
allerjik rinittir
Özellike polen tozları, ya da başka alerjenler burun içinde dokuların şişmesine ve akıntıya neden olabilir
Bu da burun tıkanıklığı yapabilr
Burun tıkanıklığının tedavisinde öncelikle sebebe yönelik doğru tanı konmalıdır
Eğer septumda eğrilik varsa septoplasti denilen ameliyatla septumun eğri olan kemik ve kıkırdak kısımları çıkarılır, bu sırada zarları korunmalıdır
Böylece zarlarında iyileşme devresinde yeni düz kıkırdak ve kemik oluşacaktır
Burun tıkanıklığı ameliyatı ile birlikte burun estetiği ameliyatı da yapılabilir
Aynı ameliyatta aynı cerrah tarafından iki ameliyatın yapılması daha sağlıklı sonuç verir
Konkalarda büyüme varsa bunların tedavisinde konka rezeksiyonu yapılır
Yani konkaların bir kısmı kesilerek küçültülür
Özellikle büyüyen kısım içinde kemik büyümesi de varsa kesilerek küçültme daha uygundur
Kemik büyümesi yoksa konkalar özel aletle yakılarak büzülmesi ve küçülmesi sağlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul