10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeker Oranını Ayarlayan Tek Meyvedir Hurma
Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir Hurma

Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir
Hurmada insan vücuduna hareket ve ısı enerjisi kazandıran, vücutta parçalanıp kullanılması kolay olan bir şeker türü bulunmaktadır Üstelik bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikoz değil, meyve şekeri fruktozdur
www frmsinsi net
Hurmanın Besin Değerleri
100 Gr Hurmanın Besin Değeri
Besin Birim Değer
Protein 1 5 Gram
Karbonhidrat 50 Gram
Kalori 275 Kcal
100 Gr Kuru Hurmanın Besin Değeri
Protein 3 Gram
Karbonhidrat 75 Gram
Kalori 275 Kcal
Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve15 farklı minerale sahiptir Şeker, lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir Hurmada; sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir 1 adet hurma yaklaşık 15 kaloridir
Dişlerin çürümesini önleyen flor ve bağışıklı sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi olan Selenyum gibi minerallerde hurmada bulunuyor
Uzmanlar hurmanın aç karnına yenilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor Bunun yanı sıra kabuklarında ve çekirdeğinde de bol miktarda vitamin olduğunu söyleyerek, çekirdeğinin de emilmesini tavsiye ediyorlar Her şeyin olduğu gibi hurmanın da fazla yenmemesi gerekiyor
|
|
|