10-19-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi
Ev Yapımı İçecekler hakkında bilgi
Ev Yapımı İçecekler ile hakkında bilgi

Çilekli Süt
Malzemeler
* 1 kashttp://,e
temizlenmiş çilek
* 2 bardak süt
* 2 kaşık bal
* 2 kaşık yoğurt
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Çilekleri blender ile ezelim 2 kaşık ayırıp diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım Bardağa dökelim ve araya ayırdığımız çilek püresinden ince bir tabaka ekleyip kalan çilekli sütü ekleyelim ve soğuk olarak servis yapalım
Vişne Suyu
Malzemeleri:
* 1 kg vişne
* yaklaşık 1,5 litre su
* 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
* yarım limonun suyu
Yapılışı:
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 2 su bardağı tozhttp://,
şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı ) 2 Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün Soğutup servis yapın
Erik Şerbeti
Malzemeler:
* 1kg kırmızı erik
* 1 çubuk tarçın
* 3-4 adet karanfil
Yapılışı:
Erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile tarçın ve karanfili de ekleyerek bir tencereye alıp 7-8 dk kaynatalım Hemen kabukları çatlayıp yumuşuyorlar Soğuyunca süzgeçten geçirelim Tamamen tanesiz olmasını istiyorsanız bir kaç defa tel süzgeçten geçirebilirsiniz Ben biraz posalı olmasını tercihhttp://,
ettiğimden bir defa yapıyorum bu işlemi Elde ettiğimiz meyve suyunu şeker ve soğuk su ekleyerek hemen servis yapabileceğimiz gibi poşet veya kapalı kutularda sıcak yaz günleri için uzun süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz
Şeftali Şerbeti
Malzemeleri:
* 3 kg şeftali
* 3 bardak şeker
* 4 bardak su
* 3 limonun suyu
Yapılışı:
Şeftalileri akşamdan soyup, küp küp doğruyorsunuz Doğranmış küpleri geniş bir kaseye doldurup, 1 su bardağı şeker ve 2 limon suyu ekliyorsunuz Şeftaliler bu gece serin bir yerde dinlenecekler Kasenin ağzını kapatmayı da unutmayın Ertesi sabah şekerlenmiş şeftalileri güzelce yoğuruyor, erimeyenler varsa eziyorsunuz
1 litre suya kalan şekeri katıp, bir iki taşım kaynatıyor ve limonun suyunu ekliyorsunuz Beş on dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakıyorsunuz Şurup soğuyunca içine ezilmiş şeftalileri katıp 2-3 saat dinlendiriyorsunuz
Sonra süzerek şişelere aktarıyorsunuz İyice soğuduktan sonra biraz su ile karıştırarak servis yapıyorsunuz…
Yeşilin Gücü / Kivi
Malzemeleri:
* 4 bardak portakal suyu
* Yarım demet taze nane
* 4-5 parça kırık buz
* 4 kayısı kurusu
* 2 çorba kaşığı çilek reçeli
* 4 su bardağı ananas suyu
* 4 bardak kivi suyu
* 2 ayva
Yapılışı:
* Portakal, ananashttp://, ve kivi sularını bir kapta karıştırın Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin Kuru kayısı, çilek reçeli, nane ve ayva dilimlerini blenderde püre haline getirin Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın
* Kokteyl bardaklarına paylaştırın Kırık buz parçaları ekleyip üzerine 2 yaprak nane koyun Bekletmeden servis yapın Enerji deposu, tat delisi bir karışım
Limonata
Limonata için malzemeler
· 3 adet iri limon
· 2 su bardağı şeker
· 1 yemek kaşığı limon tuzu
· 4 litre su (2 litresi sıcak,2 litresi soğuk olacak)
Limonatanın yapılışı
· Öncelikle limon kabuklarını rendenin küçük gözünden rendeleyin beyaz kısmını rendelemeyin
· Limonları sıkacakla sıkın,üzerine şeker ve limon tuzunu da ekleyin
· 2 litre sıcak suyu http://,
üzerine dökün,şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın
· Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzün,2 litre soğuk suyuda ilave edin ve buzdolabına kaldırın Bu esnada nane yaprakları ekleyebilirsiniz
· Soğuduktan sonra limonatanız hazır Damak tadınıza bağlı olarak su miktarını azaltabilirsiniz
Aklınızda bulunsun
· Sıcak suyu limon kabukları rengini ve kokusunu daha iyi versin,şeker ve limon tuzu daha çabuk erisin diye katıyoruz
· Limonunuzun beyaz kısmını rendelemeyin acı olur
· Nane limonataya hoş bir aroma veriyor,kuru veya taze ekleyebilirsiniz
· Limonatanızın içine sade soda (maden suyu) katarak gazoz havası verebilirsiniz Böylede çok nefis oluyor
· Eğer maden sulu yapacaksınız, limonataya 3 litre su kullanın ki maden suyu ile karıştırdığınızda aroması ve şekeri azalmasın
Limonata (Başka Bir Tarif)
Malzemeler:
5 adet limon
300 ml su
250 gr toz şeker
1/2 litre maden suyu
Tarif:
İyice yıkanmış limonların kabuklarını soyun
Limonların suyunu sıkın 300 ml lik normal suyun 200 ml 'sini kaynatın ve limon kabuklarının üzerine dökün Bu karışımı bir süre bekletin
Bir sos tenceresine şekeri ve kalan 100 ml suyu koyun ve hafif bir şurup olana kadar kaynatın Ocağın altını kapatın ve şurubu iyice soğutun Limon suyunu ve limon kabuklu suyu, bu şurubun içine ekleyin Bir süre bekletin ve süzdürün
En son olarak buz gibi soğuhttp://,k
maden suyunu ekleyin ve servis yapın İsterseniz içine limon kabukları ve buz ekleyebilirsiniz
Limonatanızı kapaklı bir şişenin içinde ve buzdolabında saklayabilirsiniz
Soğuk Çay
Kullanılacak malzeme:
· 1/2 litre su
· 4 çay kasığı çay
· Birkaç yaprak nane
Yapımı:
1 Porselen bir çaydanlığa yarım litre soğuk su konur
2 Bunun içine dört çay kasığı çay atılır
3 Yaprakların iyice ıslanması için bir kaşıkla karıştırıldıktan sonra çaydanlığın ağzı kapanır ve kap buzdolabına kaldırılır
4 Çaydanlık buz dolabında 24 saat kaldıktan sonra çıkarılır, süzgeçten geçirilerek limonata bardaklarına boşaltılır
5 Belli belirsiz denecek kadar az şeker katılır
6 Şeker eriyinceye kadar karıştırıldıktan sonra iyice yıkanmış bir - iki yaprak taze nane ve iki parça buz atılır ve böylece servis yapılır
Ice-Tea Nasıl Yapılır?
|
|
|