Yalnız Mesajı Göster

Mahlepin Faydaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahlepin Faydaları




Mahlepin faydaları



Mahlep idris ağacının meyvelerinin iç kısmının öğütülmüş haline denir

Yabani kiraz ağacının nohut büyüklüğündeki meyvesidirMeyveleri siyah ve ekşidirKendine has tat ve kokusu vardır

KULLANILDIĞI YERLER:

>Çeşitli hamur işlerinde özellikle paskalya çöreği yapımında ve sütlü tatlılarda kullanılır

>Hamur işlerinde ve sütlü tatlılara tat ve koku vermek için kullanılır

>Öğütülmüş halde yiyeceklere ilave edilir

YETİŞTİRİLDİĞİ YERLER:

Vatanı Avrupa ve Batı Asya’dır Türkiye de ise Tokat, Niksar, Zile, Amasya, Çorum ve Mardin gibi dağ yamaçlarında, kalkerli arazide rastlanır

MAHLEPİN FAYDALARI:

-Solunum yollarında : Astım, balgam sökücü olarak kullanılır

-Böbreklerdeki taş sancısında,

-Midede hazımsızlıkta ve aşırı gazda,

-İdrar tutukluğunda,

-Karaciğer zayıflığında,

-Prostat büyümesinde,

-Şekeri düşürmede faydalıdır,

-Cinsel gücü artırıcı etkisi vardır



Alıntı Yaparak Cevapla