Yalnız Mesajı Göster

Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler




Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler

Alışverişte

Alışverişi tok karnına yapmak, yenmemesi veya az yenmesi gereken besinleri satın almamak

Alışverişe liste hazırlayıp çıkmak

Yanına yapılan listeye yetecek kadar para almak

Yenmeye hazır besinleri almamak

Satın alırken aynı gruptaki besinlerin enerjisi düşük olanını seçmek (örn: yağlı peynir yerine yağsız peynir almak gibi)

Yenmemesi gereken besinlerin olduğu reyonlara uğramamak

Evde ve İşte

Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapmak Ev veya iş yerinde egzersiz için belirli bir alan ayırmak

Sabah kalkınca, her öğün öncesi, sırası ve sonrasında 1 bardak ılık su içmek

Önerilen yiyecekleri planlanan zamanlarda yemek (5-6 öğün şeklinde) Öğün atlamamak

Başkalarının ikramlarını kabul etmemek ve bunu kabalık olarak nitelendirmemek Çevredeki insanlara yemek için ısrar etmeleri yerine, yememek için teşvik etmelerinin daha iyi olacağını anlatmak

Düzenli dışkılama alışkanlığı edinmek (her gün sabah kalkınca)

Her hafta, sabah aç karnına, aynı kıyafetlerle ve aynı terazide tartılmak ve ağırlığı kaydetmek

Yemek Hazırlarken ve Yemek Yerken

Göz önünde yiyecek bulundurmamak

Mutfağa fazla zaman ayırmamak

Şişmanlamaya neden olan besinleri evde bulundurmamak, uygun besinleri buzdolabının ön tarafında bulundurmak

Yemek için en küçük, yağsız salata için büyük tabak kullanmak Servis yapılan kepçenin küçük boy olmasına dikkat etmek

Yemeğin servis kabını masaya koymamak

Yemek biter bitmez masadan kalkmak

Tabakta yemek bırakmaktan çekinmemek, hatta tabakta bir miktar yemek bırakmayı alışkanlık haline getirmek ve kalanı ara öğünde yemek

Mümkün olduğunca iyi çiğnemek ve yavaş yiyerek lokmaların tadına varmak

Lokmalar arasında çatalı kaşığı elinden bırakmak

Yemek yerken başka aktiviteler (TV seyretmek, okumak gibi) yapmamak

Akşam yemeğinden sonra (saat 2000-2100’den sonra) bir şey yememek (şekersiz çay, ıhlamur vb içilebilir)

Doyulmazsa tekrar alma şansı olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek koymak, bir miktar yedikten sonra bir süre bekleyip tokluk hissinin geldiğini görmek

Yemek pişirirken düşük enerjili yemekler pişirmeye gayret etmek (etli yemeklere yağ koymamak, yemeklerdeki yağ miktarını azaltmak, kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirmek vb)

Yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit etmek ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışmak Zengin soslar ve süslemelerden kaçınmak

Özel Günlerde

Kalorisiz ve düşük kalorili içecekleri tercih etmek

Her koşulda diyet listesine uygun besinleri seçmeye özen göstermek

Çok aç olunduğunda gitmeden önce düşük enerjili besin (salata, meyve, ayran, çorba gibi) yemek

Kendini besin tekliflerini reddetmeye hazırlamak, aksilikler karşısında cesareti kırmamak Eğer fazla yenirse sonraki öğünü sadece salata ve biraz peynirle geçiştirmek



Alıntı Yaparak Cevapla