Konu
:
Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır
Yalnız Mesajı Göster
Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır
Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır
BALIK
Taze balığın gözleri donuk değildirve balık ıslak görünümdedir
Ayrıca
solungaçlarının kırmızı olması gereklidir
ET
Veteriner kontrolü yapıldığını gösterir belge olmalı ve çok yağlı
olmayan etler seçilmeli renginin açık renkli olması gerekmektedir
TAVUK
Tavuğun eklem yerlerindeki derilerin sarılığı yaşının ilerlemiş
olduğunu gösterir
Körpe olması tercih sebebidir
Ayrıca üzerine
parmakla bastırıldığında çukurlaşmayıp hemen eski halini almasıda
tazeliğinin belirtisidir
Tavuğun ve etin ağır kokmamalarına da dikkat
etmeliyiz
SÜT
Genelde açık sütlerde iyi kaynatılamadıklardan dolayı bağırsak
hastalıkları görülür
Kutu sütlerde ise ambaljına ve kullanma tarihine
dikkat etmeli ve son kullanma tarihine bir ay kalmış sütlerin
alınmamasına çalışılmalı
YUMURTA
Tüketme sıklığınıza göre yumurta almalısınız
Üzerinde kan lekesi
olan,kırık,çatlak yumurtalarda zehirlenme riski vardır
Taze yumurta
hafif değildir ve sallayınca sıvı sesi gelmez
Akı ile sarısı birbirine
karışmayan yumurta tazedir
TAZE FASULYE
Canlı yeşil renkte üzerinde bereler olmamalı kılçıksız ve taneleride
çok büyük olmamalı
Tazeliğinide kırarakta deneyebilirsiniz
ISPANAK
Taze ıspanağın kökleri kırmızıdır
Ispanak çamursuz ve körpe olmalı
yapraklarında haşere yenikleri olmamalı ve besin değerinin
kaybolmaması için hemen tüketilmelidir
PATATES
Filizlenmiş ve yeşil olan patatesler sağlığa zararlı olduğundan
bunları almamalıyız
Püre yapmak için kabuğu kalın patatesler
almalı,kızartma için sarı patatesleri tercih etmeliyiz
KEREVİZ
Öncelikle sapı ezik ve çürümemiş, yaprakları sağlam olan kerevizleri
tercih etmeliyiz
Orta büyüklükte mümkünse lekesiz olmalı en önemliside
hafif olmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul