Yalnız Mesajı Göster

Orman Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
5
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
100 gr Soğan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbası
25 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz[*]1 tatlı kaşığı KekikTarifin HazırlanışıÖn hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Patatesin kabuklarını soyun Havucu kazıyın Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın Bezelyeyi ayıklayın
Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın Sebzeleri bir süzgece aktarın Sularını iyice süzdürün
Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın
Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın
Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın Baharat torbasını koyun[*]Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın



Alıntı Yaparak Cevapla