Konu
:
Türkmen Kebabı Kebab Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Türkmen Kebabı Kebab Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkmen Kebabı Kebab Tarifi
Türkmen Kebabı
Hazırlama Süresi:
20
Pişirme Süresi:
20
Kişi Sayısı:
4
Kalori:
414
Malzemesi:
4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 bardak su
Tarifi:
• Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin
• Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin
• Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın
• Biberleri ise ince ince kıyın
• Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın
• Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin
• Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin
• Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın
• Tavukların üzerine dökün
• Suyunu çekene kadar pişirin
• Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır
Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul