Yalnız Mesajı Göster

Türkmen Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Kebabı Kebab Tarifi




Türkmen Kebabı Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 4
Kalori: 414

Malzemesi:
4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 bardak su

Tarifi:
• Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin
• Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin
• Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın
• Biberleri ise ince ince kıyın
• Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın
• Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin
• Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin
• Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın
• Tavukların üzerine dökün
• Suyunu çekene kadar pişirin
• Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir



Alıntı Yaparak Cevapla