Konu
:
Yufka İle Talaş Kebabı - Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Talaş Kebabının Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Yufka İle Talaş Kebabı - Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Talaş Kebabının Yapımı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka İle Talaş Kebabı - Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Talaş Kebabının Yapımı
yufka ile talaş kebabı - talaş kebabı nasıl yapılır - talaş kebabının yapımı
Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr
yağsız kuşbaşı koyun eti
4 baş soğan
5 çorba kaşığı katı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber
1 çay bardağı et suyu
1 adet yumurta
Tarifi:
Soğanları halka halka kesiniz
Bir kaşık katıyağ içinde pembeleştiriniz
Kuşbaşı etleri ilave edip, iyice pişiriniz
Tuzunu biberini ekip bir kenarda bekletiniz
Yufkayı geniş bir yere yayınız
Üzerine yağı eritip fırçayla her yanına yağı sürünüz
İkinci yufkayı üzerine kapatınız
Bu yufkanın da iyice her yanını yağlayınız
Yağladığınız yufkaları dörde kesiniz
Her parçanın içine bir miktar kavurduğunuz etten koyunuz
Yufkaları dikdörtgen şekli vererek katlayıp, bohçalayınız
Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlanmış tepsiye dizerek, fırında altını üstünü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınız
İkinci grubu da aynı şekilde hazırlayıp pişiriniz
Talaş kebabını fırından alınca üzerine sıcak et suyu döküp ikram ediniz
Ayrıca bu kebap evde açacağınız kalın bir yufkayla da yapılır
O zaman fırında değil bir sahanda et suyu içinde kapağı kapalı olarak pişirilir
Not: Yufkayı sahana yaymadan önce, et suyunda haşlarsanız, değişik bir lezzet elde edersiniz
Ergun Köknar
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul