10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi
Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi
Malzemeler
3 Adet bostan patlıcan
1 Adet orta boy soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
3 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası veya 1 adet domates
1 Su bardağı bezelye
Tuz, karabiber, kekik
Üzeri için :
2 Adet domates
3 Adet sivri biber
Hazırlanışı
Bostan patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün
Dış kabuklarını alaca yada pul pul soyun
İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin
Patlıcanları sudan çıkarıp, fazla suyunu süzün
Sıvıyağda arkalı önlü kızartın
Soğanı ince kıyıp, margarinle pembeleştirin
Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun
Et suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin
Birkaç dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin
Etler pişince suyunu süzüp, ayırın
Etleri bezelye ile karıştırıp patlıcanların içine doldurun
Ayırdığınız sostan da (et suyundan) birer kaşık yerleştirip, tepsiye dizin
Patlıcanların üzerine birer dilim yuvarlak domates ve biber ile kapatıp, fırına verin
Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın
NOT : En üste domates ve biber yerine beşamel soslada fırınlayabilirsiniz
|
|
|