Yalnız Mesajı Göster

Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi




Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler

3 Adet bostan patlıcan

1 Adet orta boy soğan

500 gr kuzu kuşbaşı

3 Çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı domates salçası veya 1 adet domates

1 Su bardağı bezelye

Tuz, karabiber, kekik

Üzeri için :

2 Adet domates

3 Adet sivri biber

Hazırlanışı

Bostan patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün

Dış kabuklarını alaca yada pul pul soyun

İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin

Patlıcanları sudan çıkarıp, fazla suyunu süzün

Sıvıyağda arkalı önlü kızartın

Soğanı ince kıyıp, margarinle pembeleştirin

Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun

Et suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin

Birkaç dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin

Etler pişince suyunu süzüp, ayırın

Etleri bezelye ile karıştırıp patlıcanların içine doldurun

Ayırdığınız sostan da (et suyundan) birer kaşık yerleştirip, tepsiye dizin

Patlıcanların üzerine birer dilim yuvarlak domates ve biber ile kapatıp, fırına verin

Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın

NOT : En üste domates ve biber yerine beşamel soslada fırınlayabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla