Yalnız Mesajı Göster

Kolay Çoban Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Çoban Kebabı Tarifi




Kolay Çoban Kebabı Tarifi

Malzemeler

900 gr koyun eti

3 Çorbaa kaşığı margarin

250 Gr küçüklerinden soğan

2 Adet orta boy domates

4 Adet patates(büyüklerinden)

10 Diş sarmısak

1 Demet dereotu

2 Su bardağı su

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır

Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür

Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır

Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır

Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır

Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir

Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir

Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır

Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla