Konu
:
Kolay Çoban Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Çoban Kebabı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Çoban Kebabı Tarifi
Kolay Çoban Kebabı Tarifi
Malzemeler
900 gr koyun eti
3 Çorbaa kaşığı margarin
250 Gr küçüklerinden soğan
2 Adet orta boy domates
4 Adet patates(büyüklerinden)
10 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
2 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır
Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür
Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır
Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır
Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır
Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir
Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir
Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır
Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul