Yalnız Mesajı Göster

Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler




Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
Milföy Hamuru İçin:
2 1/4 Su Bardağı Un
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1/2 Su Bardağına Yakın Su
9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı
Hamuru Açarken Kullanmak İçin:
1/4 Su Bardağı Su
Börek Harcı İçin:
1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti
1 Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı

HAZIRLANIŞI
Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesinBu şeritleri 4 cmboyunda doğrayınTencerede tereyağını eritinDörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirinTuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyunKapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırınEt suyunu verip çekinceye kadar pişirin
Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyunAltını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirinEtler iyice pişince suyunu süzünBu suyu bir kenarda saklayınEti geniş bir kaba alınÜzerine nane serpin,soğumaya bırakın


Alıntı Yaparak Cevapla