Konu
:
Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler
Talaş Kebabı (6 Kişilik) Tarife ait bilgiler
MALZEMELER
Milföy Hamuru İçin:
2 1/4 Su Bardağı Un
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1/2 Su Bardağına Yakın Su
9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı
Hamuru Açarken Kullanmak İçin:
1/4 Su Bardağı Su
Börek Harcı İçin:
1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti
1 Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Böreklerin Üstüne:
1 Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI
Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin
Bu şeritleri 4 cm
boyunda doğrayın
Tencerede tereyağını eritin
Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin
Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun
Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın
Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin
Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun
Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin
Etler iyice pişince suyunu süzün
Bu suyu bir kenarda saklayın
Eti geniş bir kaba alın
Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul