Yalnız Mesajı Göster

Tas Kebabı Tarife Ait Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebabı Tarife Ait Bilgiler




Tas Kebabı Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
15 bardak Su

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edinSoğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin
Salçayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurunTuzunu serpin Baharat torbasını ilave edinAteşi kısın Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökünTencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır


Alıntı Yaparak Cevapla