Yalnız Mesajı Göster

Yemek Yapma Önerileri - Sote Etmek

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Önerileri - Sote Etmek




Yemek yapma önerileri - Sote etmek

Sebze balık veya etlerin, yağda karıştırılarak veya iri parçalar halindeyseler alt üst edilerek, rengi koyulaşıncaya kadar pişirilmesidir

Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz

Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir

Et kavururken:

Tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir



Alıntı Yaparak Cevapla