Konu
:
Yemek Yapma Önerileri - Sote Etmek
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Yapma Önerileri - Sote Etmek
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Yapma Önerileri - Sote Etmek
Yemek yapma önerileri - Sote etmek
Sebze balık veya etlerin, yağda karıştırılarak veya iri parçalar halindeyseler alt üst edilerek, rengi koyulaşıncaya kadar pişirilmesidir
Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir
Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz
Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir
Et kavururken:
Tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın
Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul