Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli




Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli

Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır
Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi
Bademli Kayısı Reçeli tarifi

Bademli kayısı reçeli malzemeleri

1 su bardağı tuzsuz badem

1 kg kayısı

4 yemek kaşığı su

1 kg toz şeker



Bademli kayısı reçeli hazırlanışı
Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın

Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın

Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın



Alıntı Yaparak Cevapla