Yalnız Mesajı Göster

Taze Domates Sosu Yapılışı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Domates Sosu Yapılışı




Taze domates sosu nasıl yapılır

Taze domates sosu tarifi

Taze domates sosu malzemeleri



Malzemeler

4 çorba kaşığı(80 gr) bitkisel margarin

5 orta boy (750 gr) domates

2 baş orta boy(150 gr) soğan

4 bardak su(veya et suyu)

1 çorba kaşığı un

yarım çorba kaşığı toz şeker

1 kahve kaşığı kırmızıbiber

Yeteri kadar tuz

Yapılışı

İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur

Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dk kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur

Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir

Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir

Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır

Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür

Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır



Alıntı Yaparak Cevapla