Konu
:
Taze Domates Sosu Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Taze Domates Sosu Yapılışı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Domates Sosu Yapılışı
Taze domates sosu nasıl yapılır
Taze domates sosu tarifi
Taze domates sosu malzemeleri
Malzemeler
4 çorba kaşığı(80 gr) bitkisel margarin
5 orta boy (750 gr) domates
2 baş orta boy(150 gr) soğan
4 bardak su(veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
Yapılışı
İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dk
kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur
Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir
Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir
Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür
Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul