10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
Sebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları nelerdir
Sebze yemekleri yaparken yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak püf noklar  
Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin
Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin
Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın
Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için, 1 dakika sıcak suda bıraktıktan sonra soğuk suya koyun
Domates salçasının bozulmaması için, salçanın üzerine sıvıyağ dökün ya da buzlukta saklayın
Patatesi haşlarken dağılmaması için, suyuna 1 kaşık sirke ilave edin
Patateslerin çıtır çıtır kızarması için, kızgın yağda kızartın ya da yağa 2 - 3 damla limon sıkın
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, akan musluğun altında soyun veya soğanları soymadan 1 çay bardağı sirkeyi üzerine serpin, biraz sallayın
Doğranmış soğanları buzdolabında birkaç gün saklayabilmek için, bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın
Marul yaprakları pörsümüşse, atmayın Biraz sıcak suda bırakın ve sonra soğuk suyla yıkayın Marullar tazelenecektir
Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin Sonra ovuşturarak soğanları öldürün Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın Zarını soymakta yarar var Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün
Domateslerin pişerken lezzetli olması için, içine 1 - 2 adet küp şeker atabilirsiniz
|
|
|