Konu
:
Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler
Kızartma Yaparken Balık Kokusuna Öneriler
Kızartma yaparken ağzı açık bir kabın içerisinde kokulu yumuşatıcı deterjanı kaynatın
Balık kokusu azalacaktır
Balık kızartılırken ağzı açık bir kabın içine su, limon suyu veya sirke, defne yaprağı, tarçın çubuğu ve karanfil konulup kaynatın
Kızartma tavasına yağ koyduktan sonra yağın içine bir tane limon sıkın
Kızartma tavasını kaynar suyla yıkamayın
Kaynar su tüm inatçı kokuların işbirlikçisidir
Soğuk sudan geçirdikten sonra dilediğiniz gibi yıkama yapabilirsiniz
Ellerinize sinen balık kokusundan kurtulmak için elinizi demli çayla yıkayın ya da bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun
Sırrı gözlerinde
Balığın tazesini anlamak için solungaçlarına ve gözlerine bakmak lazım derler
Gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı olması gerekir
Ancak solungaçların kırmızılığı balıktan balığa değişiyor
Bazı balıklarınki çok kırmızıyken bazılarınınki pembemsi oluyor
Bazı balık ustaları ise tazesini kokusundan tanıyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul