Yalnız Mesajı Göster

Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler




Kızartma Yaparken Balık Kokusuna Öneriler

Kızartma yaparken ağzı açık bir kabın içerisinde kokulu yumuşatıcı deterjanı kaynatın Balık kokusu azalacaktır

Balık kızartılırken ağzı açık bir kabın içine su, limon suyu veya sirke, defne yaprağı, tarçın çubuğu ve karanfil konulup kaynatın

Kızartma tavasına yağ koyduktan sonra yağın içine bir tane limon sıkın

Kızartma tavasını kaynar suyla yıkamayın Kaynar su tüm inatçı kokuların işbirlikçisidir Soğuk sudan geçirdikten sonra dilediğiniz gibi yıkama yapabilirsiniz

Ellerinize sinen balık kokusundan kurtulmak için elinizi demli çayla yıkayın ya da bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun

Sırrı gözlerinde

Balığın tazesini anlamak için solungaçlarına ve gözlerine bakmak lazım derler Gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı olması gerekir Ancak solungaçların kırmızılığı balıktan balığa değişiyor Bazı balıklarınki çok kırmızıyken bazılarınınki pembemsi oluyor Bazı balık ustaları ise tazesini kokusundan tanıyor

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla