Yalnız Mesajı Göster

Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı




Hamsi Buğulama (4 Kişilik)
MALZEMELER
500 Gr Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır
Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin Kalan harcı üzerine yayın Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz
Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya



Alıntı Yaparak Cevapla