Konu
:
Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı
Hamsi Buğulama (4 Kişilik)
MALZEMELER
500 Gr
Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır
Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın
Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın
Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın
Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin
Kalan harcı üzerine yayın
Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin
Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir
Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz
Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul