Konu
:
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi
Sebzeli Deniz Ürünleri
GEREKLİ MALZEMELER
(4-5 Kişilik)
• 3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu
• 250 gr
Orta Boy Karides
• 400 gr
Midye
• 1 Adet Ufak Soğan
• 2 Sap Pırasa
• Yarım Limon(Dilimlenmiş)
• 2 Adet Defne Yaprağı
• Sosu İçin
• 3 Çorba Kaşığı Margarin
• 1 Adet Küçük Kereviz(Doğranmış)
• 1 Adet Büyük Havuç(Küp Doğranmış)
• 6 Tatlı Kaşığı Un
• 1
5 Su Bardağı Süt
• 125 gr
Gravyer Peyniri (Rendelenmiş)
• 1 Bardak Dolusu Bezelye
• Üzerine
• 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
• 1/2 Bardak Kavrulmuş Badem
• 2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş)
• 1/2 Tatlı Kaşığı karabiber
• 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yapılışı:
• Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım
Balık filetolarının deri ve kılçıkları varsa ayıklayalım
Balığı küçük küpler halinde keselim
Karidesleri ayıklayalım
Eğer bütün midye kullanacaksak midye kabuklarının üzerindeki tüyleri ve kumu temizleyelim
Ancak onun yerine donmuş iç midye de kullanabilirsiniz
Bir tencereye karides, midye ve balığı yerleştirelim
Üzerini örtecek biçimde soğuk su ilave edelim
Doğranmış soğanı, pırasayı defne yaprağını limonu ve beyaz şarabı ekleyelim
Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirelim
Kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirelim
Deniz mahsüllerini süzerek tencereden alıp, hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım
• Sosu İçin: Margarini bir tencerede eritelim
Havuç ve kerevizi ekleyip bir dakika kadar pişirdikten sonra unu ilave edelim
Kısık ateşte, un altın rengi alana kadar çevirmeye devam edelim
Sütü tencereye yavaş yavaş boşaltalım
Sürekli karıştırarak orta ateşte üç dakika pişirelim
Kaynamaya başlayınca bir dakika kadar ateşte tutup, sonra indirelim
Sosu oda ısısına gelinceye dek soğutalım
Peynir ve bezelyeleri ekleyip, sosu balıkların üzerine dökerek hafifçe karıştıralım
• Üzerine: Ekmek kırıntıları, dövülmüş badem, limon kabuğu ve karabiberi karıştıralım
Yemeğin üzerine dökelim
Tereyağı dilimlerini de üstüne yerleştirip, 20 dakika kadar daha kaynatalım
Dereotuyla süsleyip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul