Yalnız Mesajı Göster

Köri Soslu Karides Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köri Soslu Karides Yemek Tarifi




Köri Soslu Karides

Malzemeler
Mutfak Zorluk 3Süre 60 dkKaç Kişilik 4Yöntem

20 Adet karides
100 gr minik soğan
2 Diş sarımsak
20 gr zencefil kökü
400 gr kırmızı dolmalık biber
250 gr kabak
9 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tatlı kaşığı köri
Yarım Tatlı kaşığı nişasta
200 ml sebze suyu
1 Demet fesleğen
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın
  • Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın
  • Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın
  • Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin
  • Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın
  • Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın
  • Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin
  • Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın
  • Kızartırken sık sık karıştırın
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alın
  • Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin
  • Nişastayı 2 yemek suda eritin
  • Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın
  • 2 Dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin
  • Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin
  • Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın
  • Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla