Konu
:
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
10-15-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
kırlangıç corba tarifi
Malzemeler 300 gram (orta boy bir adet) Kırlangıç balığı
1/4 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1/2 konserve kutusu hazır garnitür(küçük boy)
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber
Hazırlanışı Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun
İçine 1/4 limon, 1 adet kuru soğanın göbeği, 1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın
Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin, ateşi kısın
Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun
Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin
Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin
Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün
Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin
Not1: Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul