Yalnız Mesajı Göster

Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası




Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası

3 porsiyon

1 yemek kaşığı tereyağ

1 soğan, yemeklik doğranmış

1 bardak taze ya da donmuş bezelye

3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç

1 avuç kıyılmış maydanoz

1 lt su

½ çay kaşığı rendelenmiş muskat

Karabiber, tuz

Yağı eritin, soğanı kavurun

Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin

Pirinci de ilave edin, kavurmaya devammm…

Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin

Biraz demlendirdikten sonra servis yapın

Tarifin orjinalinde bezelye konserve, pirinç de beyaz olarak verilmiş Konserve bezelye kullanacak iseniz pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın Ama şu anda tazesi, her mevsimde de donmuşu varken konserveye pek yüz vermeyin derim

Bu çorbamızın Olmazsa Olmazı maydanoz ve muskat

Maydanoz her zaman elimin altında olmasını istediğim otların başında geliyor Onsuz olmayan bir sürü yemeğimiz var çünkü Bir süredir maydanozu alır almaz hepsini yıkayıp sapları dahil kıyıp buzluğa atıyorum Yemeklerde kullanacağım zaman poşeti buzluktan çıkarıyor ve kullanacağım kadarını parça olarak alıyor (çok kolay koparılıyor) gerisini tekrar buzluğa kaldırıyorum Dereotunu da aynı şekilde hep buzluktan kullanıyorum Taze fesleğen bulursam onu da buzluğa kaldırmayı düşünüyorum

Böylelikle hem her zaman maydanozum, dereotum kullanıma hazır oluyor hem de gramını ziyan etmiyorum



Alıntı Yaparak Cevapla