Konu
:
Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası
Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası
3 porsiyon
1 yemek kaşığı tereyağ
1 soğan, yemeklik doğranmış
1 bardak taze ya da donmuş bezelye
3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 lt su
½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
Karabiber, tuz
Yağı eritin, soğanı kavurun
Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin
Pirinci de ilave edin, kavurmaya devammm…
Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Biraz demlendirdikten sonra servis yapın
Tarifin orjinalinde bezelye konserve, pirinç de beyaz olarak verilmiş
Konserve bezelye kullanacak iseniz pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın
Ama şu anda tazesi, her mevsimde de donmuşu varken konserveye pek yüz vermeyin derim
Bu çorbamızın Olmazsa Olmazı maydanoz ve muskat
Maydanoz her zaman elimin altında olmasını istediğim otların başında geliyor
Onsuz olmayan bir sürü yemeğimiz var çünkü
Bir süredir maydanozu alır almaz hepsini yıkayıp sapları dahil kıyıp buzluğa atıyorum
Yemeklerde kullanacağım zaman poşeti buzluktan çıkarıyor ve kullanacağım kadarını parça olarak alıyor (çok kolay koparılıyor) gerisini tekrar buzluğa kaldırıyorum
Dereotunu da aynı şekilde hep buzluktan kullanıyorum
Taze fesleğen bulursam onu da buzluğa kaldırmayı düşünüyorum
Böylelikle hem her zaman maydanozum, dereotum kullanıma hazır oluyor hem de gramını ziyan etmiyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul